изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:14 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностМонтана.  Незаконен боен арсенал е разкрит от служители на районното полицейско управление в дома на 57-годишния М.Ц., жител на монтанското село Ерден.  При претърсването били открити четири 9-мм пистолета от различни марки, пълнител и механизми за тях; разглобен револвер "Arkus" RG92 с магазинно устройство за него; две рамки от пистолети без пълнител; едноцевна капсулна пушка; револвер с неустановена марка; части и боеприпаси от огнестрелни оръжия.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативно следствена група. По случая е образувано досъдебно производство в РУ МВР Монтана.
Благоевград. Тази сутрин към 2.00 часа от мобилен телефон позвънило непълнолетно момиче. То помолило за помощ и обяснило, че шофьор на бус се опитал да го изнасили, в ръцете му е нейна приятелка. Служителите на РУ на МВР – Разлог действали светкавично и в района на с. Баня задържали 25-годишния С.В., жител на с. Краище. Изяснило се, че няколко часа по-рано двете приятелки се запознали с мъжа на бензиностанция, той пътувал с бус и им предложил да ги закара до Банско. Непълнолетните наивно приели поканата, но когато мъжът отклонил буса от пътя и отбил,   разбрали, че ги грози опасност. За щастие, докато спирал, едното от момичетата успяло да се отскубне и да избяга, но насилникът успял да се справи със съпротивата на другото. Жертвата на престъплението е освидетелствана от лекар, на двете непълнолетни е осигурена полицейска закрила. По случая в РУ МВР е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.
Плевен. Млад мъж, успял да извърши пет грабежа само за два дни на територията на ж.к. “Сторгозия”, е задържан след предприети бързи и професионални действия на криминалистите. 23-годишният извършвал престъпленията в късните часове на денонощието, нападал предимно млади хора и след като ги заплашвал с пистолет, им отнемал дамски чанти и мобилни телефони. Така на 3 април около 22.50 часа в междублоковото пространство причакал две плевенчанки на 18 и 19 години, блъснал ги, заплашил ги с пистолет и им изтръгнал дамските чанти. Следващата вечер - към 21.30 часа, негови жертви станали двама 18-годишни младежи, от които измъкнал мобилните телефони. Пострадалите подали жалби в полицията, дали и добро описание на нападателя си. Така час по-късно той бил засечен на улица «Гренадирска», а в него криминалистите открили деветмилимитровия газов пистолета. При продължилото разследване се оказало, че по идентичен начин е ограбил още двама младежи в жилищния комплекс. Установено е, че той е жител на село Дъбовен и обитава квартира в комплекса, в която при извършения обиск са открити ограбените вещи - контролен талон, банкови карти и шест мобилни телефона. Задържан е с прокурорско постановление за 72 часа и е приведен в следствения арест. Образувано е досъдебно производство по чл. 198 , ал. 1 от НК.
София. Мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа е наложена на 36-годишния С.Д., задържан за кражби на дизелово гориво. Престъпленията са извършени на територията на кв. “Горубляне”, той “атакувал” паркирани в района товарни автомобили. С.Д. е известен на органите на реда, осъждан за кражби на територията на столицата.  Криминалисти на Седмо РУМВР са регистрирали и разследвали три негови престъпления, извършени на 4  и 25 март, когато от три автомобила успял да източи почти 700 литра гориво. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Пазарджик. Двама мъже ще бъдат изправени пред районните съдилища в Пазарджик и Велинград за извършените от тях хулигански прояви. Късно вечерта в събота 41-годишният Б.С. нападнал без причина свой съгражданин. Инцидентът станал пред бар във Велинград. Пристигналите на място униформени озаптили и задържали скандалджията. Същата “участ” последвала и 25-годишния пазарджаклия В.Р. Около 03.00ч. в неделя след солидна почерпка той заформил скандал в местна дискотека, не помогнала и намесата на охранителите – пияният мъж се нахвърлил с ругатни, обиди и заплахи срещу тях. И на двамата мъже са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство, а днес те ще бъдат изправени пред районните съдилища.
 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди