изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:40 EEST
ПОСЛЕДНИ КРАЖБИ: ГЕРБ призова да спрат договорите за обществени поръчки    
Политика
ГЕРБ настоява да бъде спряно подписването на договори и обявяването на конкурси за консултантски дейности, финансирани от бюджета или по европейски програми, чийто срок на действие надхвърля средата на 2009 г.


Това каза председателят на партията Цветан Цветанов, цитиран от БТА. В разпространената позиция на партията се посочва, че в последните месеци от мандата на правителството се наблюдава висока активност от страна на държавната администрация за организирането на конкурси и сключването на договори за консултантски дейности по различни програми, финансирани от европейските и българските данъкоплатци.
Стойността на тези договори по открити източници е изключително висока - десетки милиони левове, се посочва в позицията на партията. Според текста общото между тези договори е, че всички ще започнат да бъдат изпълнявани малко преди изборите и ще продължат да се изпълняват през мандата на следващото правителство. От партията питат каква е политическата логика договорите за усвояване на различни средства по европейските програми да се сключват повторно с фирми, с помощта на които е допуснат провал при усвояването на европейските фондове.
Цветанов посочи, че подкрепят гражданската инициатива на БСП за почистването на Борисовата градина, но отбеляза, че 25 хектара от парка са изключителна държавна собственост от 1997 година. През 2006 г. е направено искане от Столичната община за прехвърлянето на собствеността, но то не е изпълнено, каза Цветанов. Има предписание от Сметната палата относно чистенето на държавната собственост от общината, добави той. По този повод моля БСП да съдействат за прехвърлянето на собствеността, допълни председателят на ГЕРБ. dir.bg
 


Сходни връзки

ПОСЛЕДНИ КРАЖБИ: ГЕРБ призова да спрат договорите за обществени поръчки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди