изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:25 EEST
Киро Киров бил в Гърция, откупът - 1 милион евро?    
Заложници
70-годишният бизнесмен Киро Киров е бил скрит в склад в покрайнините на София. 30 часа по-късно обаче най-вероятно похитителите са успели да изведат Киро Киров в чужбина. Според неофициална информация от МВР в момента бандитите държат бизнесмена в Гърция.


"Събери едни милион евро възможно най-скоро или с баща ти ще стане зле". Това съобщение чул по телефона синът на отвлечения бизнесмен Киро Киров - Иван, цитиран от "Стандарт". Снощи БНТ и bTV съобщиха по източници от разследването, че откупът е бил намален на 1 милион лева.
70-годишният бизнесмен бе отвлечен на 28 март тази година пред вилата му в Банкя. Към 18,30 ч. официалният вносител у нас на BOSCH, KOMATSU, HONDA и изделия на още над 80 фирми се качвал в бялото си "Порше Кайен" № 666666 и потеглял от офиса си в "Люлин". Към 21 ч колата му била намерена пред вилата отключена, с работещи светлини и отворени врати. Очевидци забелязали почти по същото време черен джип БМВ Х5 да изчезва с бясна скорост.
След 10 дни мълчание похитителите дадоха знак на близките, че Киров е още жив. През уикенда те изпратили 3 снимки на мобилния телефон на сина му като MMS. На всички той бил с насинени очи, одърпани дрехи и вързани с белезници ръце. Няколко минути по-късно имало и обаждане. При позвъняването на дисплея на Иван Киров се изписал мобилен номер. Той вдигнал и тогава чул искането от преправен глас.
Първоначално похитителите поискали 2 милиона евро. Синът му обаче обяснил, че няма никакъв шанс да събере толкова пари. След кратък спор бандитите намалили сумата наполовина. Те не посочили точна дата за предаване на откупа, както и мястото за това. Бандитите съобщили още, че по-късно ще дадат следващите указания на Иван.
Разследващи довериха, че по време на разговора синът на Киров бил стъписан. Нормално е всеки човек да реагира по този начин, особено след като види толкова страшни снимки на близък човек, обясниха криминалисти. Те подозират, че бандата, която е отвлякла Киро Киров, е от най-малко 10 души.
Криминалисти се притесняват още, че при предаването на откупа, ако той бъде събран, може да има повторение на инцидента с бизнесмена Ангел Бончев и съпругата му Камелия. През миналата година, когато тя тръгна да предава откупа, бандитите взеха парите и я замениха с мъжа й. Той бе освободен, а тя отвлечена. По-късно, за щастие, бе върната жива. dir.bg
 


Сходни връзки

Киро Киров бил в Гърция, откупът - 1 милион евро? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди