изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:47 EEST
МЯСТОТО НА ПИСАТЕЛЯ Е В КНИЖАРНИЦАТА, НЕ В КРЪЧМАТА    
КултураДобрич е първият град от обиколката на писателя Христо Стоянов в страната. В продължение на една седмица в книжарница "Пингвините", от сутрин до вечер, той представя своите книги, среща се и разговаря с читатели.

Тук е и своеобразната премиера на излязлата преди три дни последна негова книга "Аз, доносчикът". Официалното представяне ще бъде тази събота във Фестивалния комплекс във Варна. Пред НДТ авторът сподели, че самият той често е писал и говорил против доносниците. Но в същото време си задава въпроса, защо човек става доносник. Именно това е и темата на последната му книга, която представя истински случай - разбира се, художествено разработен. Става дума за един човек, чиято майка е болна от рак и той става доносник, за да я изпрати на лечение в чужбина. Развръзката обаче е доста интересна.
Христо Стоянов представя още "Скритият живот на една помакиня", "Копелето", "Глутница за единаци", "Записки по България" и др. Вчера бе първият му ден в книжарница "Пингвините" в Добрич. Той сподели, че много се зарадвал на едно момиче, което рано сутринта дошло и заявило, че цяла нощ не е спало от нетърпение да си купи негови книги. "Именно книжарницата трябва да е характерното място за писателя, не кръчмата" - заяви творецът. Според него, в залата, на една премиера, например, се задават предварително подготвени въпроси. В книжарницата е друго, интересно е да се говори с хората, въпросите са спонтанни. Това са хора, които наистина четат, смята Христо Стоянов.
 


Сходни връзки

МЯСТОТО НА ПИСАТЕЛЯ Е В КНИЖАРНИЦАТА, НЕ В КРЪЧМАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди