изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:37 EEST
НАД 330 ОПЕРАТИВНИ ИНТЕРВЕНЦИИ СА ИЗВЪРШЕНИ В ДКЦ I ЗА ГОДИНА    
ЗдравеТочно преди 1 година – на 7 април 2008 г., в Диагностично-консултативен център I бе открит нов Оперативен сектор за еднодневна хирургия.

За изминалия период до момента там са извършени 339 оперативни интервенции за 55 941 лв., съобщи за НДТ управителят на лечебното заведение д-р Велина Комарева. Тя посочи, че медицинският център е лидер на пазара на здравни услуги за доболнична помощ и извършва 45 процента от общия брой дейности в община Добрич. "Главната ни цел е предлагането на достъпни и качествени медицински услуги на нашите пациенти за излекуване или облекчаване на техните заболявания", каза управителят.
През 2008 г. дружеството отчита много добри финансови резултати – увеличение на приходите с 14 процента в сравнение с предходната. За м. г. лечебното заведение е инвестирало собствени средства в размер на 198 334 лева, от които 74 627 лв. за нова медицинска апаратура и 123 707 лв. за ремонтни и други дейности.
 Д-р Комарева разказа за най-новите придобивки на центъра. От две седмици в Клинична лаборатория работи с един от най-модерните и съвременни апарати на световно ниво – хематологичен анализатор за кръвни изследвания „Sysmex”. Приключи планираният ремонт в Рентгенова фотолаборатория. До края на месеца с полагането на каменна облицовка на лицевата фасада ще приключи и първият етап от санирането на сградата по Програма за енергийна ефективност. Наскоро лечебното заведение ще се обогати с още един апарат – предстои замяна на хормоналния анализатор с друг по-бърз /600 теста в час/ с по-големи възможности – изследване на Aнти TPO, туморни маркери и други високоспециализирани медико-диагностични изследвания.
Освен собствени средства, дружеството планира финансиране по оперативни програми, сподели д-р Комарева. "Готови сме за участие по ОП „Регионално развитие” – здравна инфраструктура", имаме готов нов енергиен одит от 2009 година за саниране на останалите три фасади, експертизи на ВиК и ел. инсталации, проект за реконструкция и обзавеждане на АГ-сектор, оборудване с нова съвременна медицинска апаратура и др.", разказа управителят на центъра.
От страниците на в. "Нова добруджанска трибуна" д-р Комарева честити празника на всички лекари, стоматолози, фармацевти, медицински сестри, лаборанти, санитари и всички, посветили труда си на българското здравеопазване. "С благодарност и дълбоко признание поздравявам моите служители, които ежедневно отдават сили и знания за здравето на нашите пациенти, като им пожелавам крепко здраве, много щастливи мигове и повече доволни пациенти!", е посланието, което отправя управителят на ДКЦ I. НДТ
 


Сходни връзки

НАД 330 ОПЕРАТИВНИ ИНТЕРВЕНЦИИ СА ИЗВЪРШЕНИ В ДКЦ I ЗА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди