изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:05 EEST
ОБНОВЕНО И С МЛАДИ ЛЕКАРИ ПОСРЕЩА 7 АПРИЛ НЕВРОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ    
ЗдравеНапълно обновено и с нови двама млади лекари посреща Световния ден на здравето Неврологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Извършен бе основен ремонт на отделението, каза за НДТ началникът му д-р Ганка Андреева. Реновирани са всички болнични стаи, навсякъде е измазано, подменени са теракотът, фаянсът, осветителните тела. Секторът за интензивни грижи е преведен в унисон с европейските стандарти. Преди две години бе подменена и дограмата в отделението.
Радостно за нас е, че чакаме до месец да бъде инсталиран новият скенер, сподели д-р Андреева. Тя обясни, че НО е звеното в болницата, което най-много използва тази апаратура. Според изискванията на здравната каса при всеки инсулт през първите 24 часа трябва да бъде направено изследване на скенер. С новата апаратура диагностиката ще е по-прецизна, това ще доведе до по-адекватно лечение и ще намали болничния престой, обясни д-р Андреева.
В отделението работим три поколения лекари, сподели началникът на НО. "Първото - това сме лекари, които сме в края на трудовия си стаж. Второто - които са го преполовили. И третото - това са двама нови млади лекари", обясни началникът на болничното звено. Един от младите лекари е д-р Боряна Илчева. Тя е взела специалност неврология през м. г. Чест й прави, че веднага изкара 3-месечен курс по електромиография и получи сертификат, посочи д-р Андреева. Тя обясни, че д-р Илчева е вторият лекар с такава тясна специалност в отделението. Това е изискване на Здравната каса, за да може да се работи по определена пътека, допълни началникът на отделението. Тя сподели още, че ръководството на болницата поема изцяло курсовете, които излизат около 4-5 000 лева. Другият млад лекар в НО е д-р Николай Бекяров. През м. г. той е взел успешно изпит за започване на специализация по неврология. Провежда я в МБАЛ в Добрич, което е възможно от две години. На въпрос на НДТ какво задържа младите лекари в Отделението по неврология, д-р Андреева отговори: "Задържат ги условията в отделението, отношенията в него, това, че има какво да се научи". От друга страна е и апаратурата, с която разполага - екелтроенцефалограф, електромиограф и доплеров сонограф, както и ангиографът и скенерът, които притежава болницата. НДТ
 


Сходни връзки

ОБНОВЕНО И С МЛАДИ ЛЕКАРИ ПОСРЕЩА 7 АПРИЛ НЕВРОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди