изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:05 EET
250 са до момента жертвите на труса в Италия    
По света

Общият брой на загиналите в резултат на серията от разрушителни земетресения, разтърсили италианския регион Абруцо от началото на седмицата, е достигнал вече 250, съобщи Гражданска защита, цитирана от агенция АНСА.



Предишното съобщение беше за 228 загинали, според данните на болниците в Л`Акуила, столицата на засегнатата област Абруцо. Броят на ранените е около 1000, без подслон са около 17 000.

 

Силен вторичен трус засегна същата зона в централната част на Италия, ударена от унищожителното земетресение. Трусът, с магнитуд 5,3-5,6 степен, е бил усетен и в по-високите етажи в Рим.

 

Море от сини палатки се разпростира през предградията на Л'Акуила, за да подслони останалите без дом след земетресението, предаде АФП. Два дни след бедствието все още няма достатъчно легла и много хора спят в колите си. Доброволци раздават одеяла и топли напитки между колите.

 

Премиерът Силвио Берлускони заяви, че са били създадсени 20 палаткови лагера с 16 походни кухни, в които са приютени 14 500 души. Според официални данни, без домове са останали 17 000 души.

 

Междувременно Берлускони подкани останалите без покрив 17 000 жители на сринатия от земетресението град Л’Акуила да си представят, че са на къмпинг. "На тях нищо не им липсва – имат достъп до лекарства, медицински грижи… Имат и топла храна. Вярно, че живеят под временен покрив, но пък могат да си представят, че ще прекарат уикенда на къмпинг", заявил италианският премиер в интервю за германската телевизия Ен Те Ве.

 

Макар настроението да не е никак празнично, мнозина италианци се готвят да отбележат все пак Великденските празници в края на седмицата в импровизирани параклиси в палатковите лагери, отбелязва Ройтерс.  

 dariknews.bg

 


Сходни връзки

250 са до момента жертвите на труса в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди