изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:21 EET
Безлов: Никой не закача големите трафиканти на хора    
Новини

Службите не пипат големите структури, които са ангажирани с трафика на хора, смята Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. България е една от шестте държави, от които се изнасят най-много хора за Европа, заяви по бТВ тази сутрин Ива Пушкарова от фондация “Рискомонитор”, която представи анализ за мястото на страната ни относно това престъпление. Сред останалите страни, които са начело по този проблем са Молдова, Украйна и Русия.



Основният контингент на жертвите на трафик се използват за сексуална експлоатация, а голяма част от тях не са навършили 18 години. Когато децата са по – малки, ги ползват за трудова експлоатация, след това за сексуална, а когато не стават и за това се превръщат в донори на органи, обясни Пушкарова. Според нея това се случва с всички, които са жертви на трафик по света.
Хората, които се ползват за трафик са от етническите групи, които живеят бедно. За тях трафикът е културен феномен и не го разпознават като отрицателно явление, коментира още тя.
Средствата, които престъпни босове печелят от трафик са над един милиард евро годишно, около 700 – 800 млн. евро от тях се връщат в България и се инвестират в легалната икономика. Основно в строителството на хотели, в заведения, в хазарта, земеделието и всякакъв вид търговски обекти. В България играчите в този бизнес са около 10. Част от българските спортисти са свързани с организираната престъпност от възникването й, уточни Пушкарова./БЛИЦ
 


Сходни връзки

Безлов: Никой не закача големите трафиканти на хора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди