изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:25 EET
Европейската комисия се бори със забавените плащания    
Европейски съюзБрюксел. Въпреки че през последните години са налице някои подобрения, в ЕС все ще има забавени плащания по търговски сделки между дружества или между предприятия и държавни органи, съобщиха от пресслужбата на ЕК. Тези забавени плащания пречат на развитието на бизнеса и дори са причина за фалити на иначе жизнеспособни дружества, особено що се отнася до малки или средни предприятия (МСП).

За жалост за момента културата на плащане на държавните органи невинаги е достойна за пример. В контекста на настоящата криза няколко държави-членки започнаха да третират проблема на национално ниво.
Базирайки се на ангажиментите, поети със съобщението „Мисли първо за малките!“„Small Business Act“ за Европа, днес Комисията предлага нов подход при прилагането на политиката за справяне със забавените плащания и предлага значителни промени в директивата относно забавените плащания от 2000 г. Комисията предлага държавните органи да послужат за пример, като заплащат по правило своите фактури в рамките на 30 дни. Същевременно тя се ангажира да ускори плащането за стоки и услуги, за да спазва изцяло поставените цели за плащане на сметки, а в някои случаи дори да съкрати времето за плащане до под съществуващия в момента законов срок.
Заместник-председателят на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген, отговарящ за предприятията и промишлеността, заяви: „Забавените плащания от страна на държавната администрация не бива повече да бъдат толерирани. Днешното предложение дава сериозен тласък на усилията за преодоляване на икономическата криза, съдействайки да бъдат избегнати бъдещи фалити и подобрявайки паричните потоци на дружествата, за да се повиши конкурентоспособността на европейските предприятия в дългосрочен план.“ 

Агенция "Фокус"

 “ОСТАВКА, Г-ЖО БАНКОВА! ОТИДЕТЕ СИ!”


 


Сходни връзки

Европейската комисия се бори със забавените плащания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди