изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:16 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДСОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са егистрирани две криминални престъпления.    

 

^ На 06 април 2009 г. на тел.166 в Първо РУ на МВР Добрич е получено съобщение затова, че две неизвестни лица са извършили кражба на хранителни продукти от магазин, намиращ се в ЖК “Дружба” гр.Добрич.

След проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ на МВР Добрич, са установени и задържани извършителите на престъпното деяние, а именно Н.В. на 32 г. от с.Божурово  и М.А. на 34 г. от с.Воднянци.

Двете лица са криминално проявени и осъждани. От Районен съд Добрич на Н.В. през 2004 г. е наложена 1 год. ефективна присъда за извършена взломна кражба, през 2003 г. – 6 месеца ефективна присъда за извършен грабеж и през 1999 г. е издадена условна присъда 1 година за кражба.

На М.А. Добрички Районен съд през 2001 г. е наложил  5 г. и 6 м. ефективна присъда за извършена кражба.

Лицата са задържани с постановление на Добричка районна прокуратура за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ на МВР Добрич.

^ За времето от 01/06 април 2009 г. неизвестен извършител чрез взлом на входна врата е проникнал в стопанска постройка в с.Опанец, община Добричка и е извършил кражба на портативен телевизор марка “Елит”, двигател от сенокосачка, водна помпа и монофазен агрегат. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативно-следствена група на Второ РУ на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

През изминалото денонощие  на територията на област Добрич са регистрирани две пътно – транспортни произшествия, с материални щети.

 

През изминалото денонощие служителите от звено “Пожарна безопасност” при ОД на МВР Добрич са участвали в гасенето на един пожар на територията на областния град, без нанесени материални щети.

 

 

Областна дирекция на МВР Добрич предупреждава жителите на града, особено тези в пенсионна възраст, че се забелязва повишаване на опасността те да бъдат подведени и измамени чрез несъществуващи печалби от лотарии и томболи, организирани по различни поводи с привидно благородни намерения. Използвайки името на компании и благотворителни инициативи, измамници се опитват да измъкнат пари от доверчивите възрастни хора.

 

Полицията предупреждава, че телефонните измамниците са много изобретателни, те обикновено търсят своите жертви сред възрастните хора, често сменят сценариите. Те обикновено използват схеми свързани с внасяне на гаранция, във връзка с възникнало пътно-транспортно произшествие или някакъв друг инцидент на близък човек;  закупуване на ваучери; изгодна сделка и други.

 Полицията съветва гражданите, ако им бъде отправена подобна “оферта”, да не се доверяват само на телефонно обаждане. За да се уверят в самоличността на своя познат, да настояват за лична среща, да питат за имена и събития, които лицето би трябвало да знае, да търсят обратна връзка с него, да се свържат с други общи познати и роднини. В никакъв случай да не приемат да правят разплащания в други градове. Да не споделят каквато и да било конфиденциална информация за себе си, за свои близки или за документи без да бъде установена със сигурност самоличността на обаждащия се.

 Не се доверявайте, не давайте пари на непознати хора и при всяко съмнение, търсете помощ от полицията на телефони 166 или 112.

 

 

08 април 2009г.                                                                       ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДСОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди