изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:21 EEST
ПРЕСТЪПНИЦИ МАМЯТ ЧРЕЗ ЛОТАРИИ И ТОМБОЛИ    
Ред и сигурностОбластна дирекция на МВР Добрич предупреждава жителите на града, особено тези в пенсионна възраст, че се забелязва повишаване на опасността те да бъдат подведени и измамени чрез несъществуващи печалби от лотарии и томболи, организирани по различни поводи, с привидно благородни намерения.

Използвайки името на компании и благотворителни инициативи, измамници се опитват да измъкнат пари от доверчивите възрастни хора.
Полицията предупреждава, че телефонните измамници са много изобретателни, те обикновено търсят своите жертви сред възрастните хора, често сменят сценариите. Обикновено използват схеми, свързани с внасяне на гаранция, във връзка с възникнало пътно-транспортно произшествие или някакъв друг инцидент на близък човек, закупуване на ваучери, изгодна сделка и други.
 Полицията съветва гражданите, ако им бъде отправена подобна “оферта”, да не се доверяват само на телефонно обаждане. За да се уверят в самоличността на своя познат, да настояват за лична среща, да питат за имена и събития, които лицето би трябвало да знае, да търсят обратна връзка с него, да се свържат с други общи познати и роднини. В никакъв случай да не приемат да правят разплащания в други градове. Да не споделят каквато и да било конфиденциална информация за себе си, за свои близки или за документи, без да бъде установена със сигурност самоличността на обаждащия се.
 Не се доверявайте, не давайте пари на непознати хора и при всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефони 166 или 112, апелират от ОД на МВР.
Повече информация за видовете измами в. "Нова добруджанска трибуна" ще публикува в следващите си броеве. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕСТЪПНИЦИ МАМЯТ ЧРЕЗ ЛОТАРИИ И ТОМБОЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди