изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:01 EEST
Д-Р ЗДРАВКО ГЕОРГИЕВ ОБЕЩА ДА СКЪСА ОТ ЛЕЧЕНИЕ ЖИТЕЛИТЕ НА "БЕВЪРЛИ ХИЛЗ"    
Любопитно"Сокерес, бе аркадаши!" - поздрави за празника жителите на ромския квартал в Каварна градоначалникът Цонко Цонев

За поредна година отново голям купон се вихри вчера в ромския квартал на Каварна "Хаджи Димитър", известен повече като махалата "Бевърли Хилз". Отново много видни особи дойдоха да почетат ромите на морския град. Да ги поздравят с празника им бяха дошли депутатът Мима Василева, областният управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев, лидерът на ГЕРБ - Добрич Румен Иванов и много други. Масрафът започна с изпълнение на малчуганите от детската градина в квартала, които танцуваха рок. Настроението на стотиците присъстващи повдигаха водещите Влади Въргала и Дидо. След децата от забавачката, на сцената се качиха възпитаници на ОУ "Йордан Йовков", след което тежката дума бе дадена на Гацо Бацов, който поздрави всички с песни на своя първи братовчед Цеко Сифоня. Бурни аплодисменти обра и Кофе Бабоне, който заяви: "Днеска е наште празник и аз имам празник, затова ще ви изпея "Аз съм българинче". Множеството вдигна ръце и пя заедно с Виктор Калев, който безпроблемно имитира както примата Лили, така и Дони, и Нети и Тони. Тежката артилерия в музикалната част от програмата бе оставена за накрая. Сякаш взрив избухна, когато на сцената се качи виртуозът на кавала Иво Папазов - Ибряма, заедно с оркестър "Тракия", а веднага след него и любимката Бони. Не мина без "Джелем, Джелем", както и без традиционните грамоти, които ромите на Каварна всяка година връчват за принос по отношение на интеграцията. Тази година ромският кмет на махалата "Бевърли Хилз" - Мартин Башев връчи почетна грамота на д-р Здравко Георгиев, който вече е титулуван почетен ромски доктор. "Благодаря ви от сърце и ви обещавам, че ще ви скъсам от лекуване в махалата" - каза д-р Георгиев. Другата грамота бе за министъра на образованието Даниел Вълчев. Поради служебни ангажименти, я получи неговият подчинен - началникът на образователния инспекторат Рина Иванова. Отредено бе грамотата да връчи почетният и единствен мангал в републиката Андрей Слабаков, но поради факта, че вече твърде много е заприличал на мангал, пък и имал някакъв ангажимент в далеч по-незначителното Народно събрание, на сцената - да връчи грамотата, се качи неговата съпруга Ернестина Шинова. Дамата на всеослушание обяви, че често, като излъже като истински мангал, Андрей я праща да го замества.
Кметълът Цонев поздрави своите съграждани на чист ромски: "Сокерес бе, аркадаши" и им пожела да няма за какво да ходят до Полша.
Целият масраф е на стойност 15 хил. лв., като 2 хил. лв. са от общината, а останалите - от спонсори и дарения, призна Цонев. Той отбеляза, че тази година за първи път идват толкова много търговци от цялата страна, като сергиите са над 30, каза още Цонев.
Наред с ромските ритми, в квартала цял ден ехтяха и рок парчета, народът поливаше празника с бири и кебапчета на корем, като замириса и на пържена цаца, което донесе повея на циганското лято.
 


Сходни връзки

Д-Р ЗДРАВКО ГЕОРГИЕВ ОБЕЩА ДА СКЪСА ОТ ЛЕЧЕНИЕ ЖИТЕЛИТЕ НА "БЕВЪРЛИ ХИЛЗ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди