изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:34 EEST
Яне Янев си направи парламентарна група    
Парламент
Нова парламентарна група на партия "Ред, законност и справедливост" създадоха в Народното събрание. Председател на групата е Янев, а негови заместници Иван Колчаков, който преди дни напусна ОДС, и Румен Ангелов, съобщи БГНЕС.


Групата се състои от 11 депутати, но по думите на Янев до края на следващата седмица те ще стигнат до 20. Той заяви това на пресконференция.
Сред учредителите са Димитър Абаджиев, Георги Пинчев, Борислав Българинов, Нено Димов. В групата влизат още напусналите групата на ОДС Димитър Йорданов, Димитър Димитров и Марио Тагарински. Към групата се присъединява и напусналата групата на БНД днес Татяна Калканова.
В петък групата ще бъде регистрирана в деловодството на парламента.
Предстои да се уточнят принципите на стратегическата рамка на проекта "България на гражданите и регионите", която РЗС подготвя, уточни Яне Янев.
Представители на опозицията в парламента коментираха за БТА създаването на нова парламентарна група "Ред, законност и справедливост" с председател Яне Янев. Според Ваньо Шарков (ОДС), не би трябвало "политическите автостопаджии" да имат място в парламента, а те са доста в това Народно събрание. Шарков смята, че е по-важна причината за създаването на новата група. Идеята е явяване на следващите избори като партия под името на "Ред, законност и справедливост" (РЗС), като в същото време в листите ще има представители на много други политически формации, посочи Ваньо Шарков. Според него така ще се избегне по-високата бариера за избор на коалиции, ако промяната бъде приета от парламента.
Лошо е за българския парламентаризъм, когато има такива явления, защото ставаме за смях - да започнем с определени групи, които са се явили на изборите като партии и коалиции, и да завършим с два пъти повече партии и коалиции, коментира Веселин Методиев (ДСБ). Десницата има две измерения - от едната страна са хора, които в продължение на години са давали от себе си, за да може България да не е същата, заяви той. От друга страна са тези, които заявяват, че също са десни и ще спечелят много - например, партиите на Бойко Борисов, на Яне Янев, допълни Методиев.
Според БНД новата парламентарна група на Яне Янев е "патерица на властта" и те не могат да й имат никакво доверие. Тя е всичко друго, но не и опозиционна, каза депутатът от БНД Владимир Дончев.
Председателят на Единната народна партия (ЕНП) и независим депутат Мария Капон каза, че с Елеонора Николова ще се присъединят към групата, само след решение на легитимните органи на партията - тогава, когато има политически проект. dir.bg
 


Сходни връзки

Яне Янев си направи парламентарна група | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди