изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:36 EET
ДАНС удря министър от ДПС, за да прикрие Доган?    
Политика
До изборите е възможно да бъдат предприети други шумни акции на ДАНС, които да засегнат лица от обкръжението на Доган и Станишев, за да може да бъдат опазени именно те двамата. Това обяви пред журналисти депутатът от ДСБ Атанас Атанасов след посещението си в Държавна агенция за национална сигурност, предаде „Фокус”.


"Включително е възможно да се пристъпи към реализация към някой министър от правителството, за да може да се прикрият техните политически покровители”, каза Атанасов, като уточни, че вероятно става дума за министър от ДПС.
"Ако ДСБ стане част от управлението, има достатъчно информация и ще бъде направено всичко възможно Ахмед Доган и Сергей Станишев да бъдат изправени пред съда", заяви още Атанасов.
Според него в скандалното дело „Лиани” има конкретни данни, които ангажират отговорността на Доган и на хората около него. В справката било посочено, че лидерът на ДПС е получавал пари от хората, които са организирали схеми по организирането на обществените поръчки и че посредник в това е бил човек на име Касим. "Дали е Дал или Взел, не знам", коментира депутатът от партията на Иван Костов.
Имало и конкретни факти че е финансирано пътуване на министър Джевдет Чакъров до Турция. По думите на Атанасов в агенцията не се работи по редица сигнали, подадени от депутатите. Основната причина за това според него е в липса на парламентарен контрол. "Това означава, че липсата на контрол създава възможност от страна на правителството и лично от Сергей Станишев да се възлагат несвойствени задачи на ДАНС", коментира Атанасов, цитиран от БТА. Спореднего така се прикривала корупцията по високите етажи на властта или в друг случай се правели операции, които целят отклоняване на общественото внимание. Самият шеф на агенцията Петко Сертов обаче изявил желание за създаването на комисия, която да следи работата на агенцията, уточни Атанасов.
Според Елиана Масева от ДСБ, която също е била на срещата в ДАНС, уточни, че подадените сигнали, по които не се работело, били свързани с така наречените „обръчи от фирми” и проверката на имотите на Ахмед Доган. dir.bg
 


Сходни връзки

ДАНС удря министър от ДПС, за да прикрие Доган? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди