изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:48 EET
Повечето столичани смятат, че решението на правителството е предизборен ход, а не загриженост, сочи изследване    
ОбществоСофия. 81.3% от анкетираните смятат, че действията на кабинета са продиктувани от предизборни цели. Това показват данните от експресно телефонно допитване сред 508 пълнолетни жители направено от агенция „Алфа рисърч” по поръчка на „Д&Д агенция за проучвания и връзки с обществеността” като част от голямо изследване на обществените нагласи в периода преди европейските избори. Проучването е направено веднага след обявяването на „кризисното положение” от Министерски съвет.


На въпроса: „Ще се справи ли правителството по-добре с почистването на София, отколкото Столична община?”, 51.2% от запитаните вярват, че Общината ще се справи по-добре с почистването, а 21% процента смятат, че това би направил кабинетът.
Две трети от столичани смятат, че състоянието с боклука в София е същото, или дори малко по-добро в сравнение с преди около месец, когато концесионерът отказа да почиства града. Ето защо те намират решението на правителството за чисто предизборен ход, а не загриженост за столичани. 13.9% от столичани вярват, че правителството въвежда мярката „кризисно положение” в София заради боклука, защото е загрижено за състоянието на столицата и здравето на гражданите.
Според изследването общественото мнение е силно чувствително към проблема за чистотата на София, но най-критичният момент обаче вече е отминал.
Агенция "Фокус"

Обявяването на криза с отпадъците в София е много евтин политически фарс, смята Евдокия Манева
09 април 2009 | 17:26 | Агенция "Фокус"
София. Няма никакво основание за обявяване на криза в София заради отпадъците, каза пред Агенция “Фокус” депутатът от ДСБ Евдокия Манева, министър на околната среда в кабинета на Иван Костов. Според нея на няколко пъти в столицата е имало много по-сериозни ситуации, когато правителството е трябвало да обяви кризисна ситуация, но не го е направило.
“Това решение е един евтин политически фарс и е доказателство за страха от Бойко Борисов и желанието да го ударят. Криза може да се обяви, ако наистина в целия град има проблеми – а се разбра, че такива има само в няколко района”, допълни тя.
През последната година на практика правителството противодейства да се реши въпроса с отпадъците на столицата, посочи Манева – страшно дълго се е решавал въпросът за отварянето на сметището в Суходол, въпреки че се е знаело, че то има свободен капацитет, а екоминистерството съзнателно е бавело решението си по въпроса. И досега няма еднозначно решение по въпроса за отпускането на средства за завода на отпадъци – а това според Манева е протакане на въпроса от страна на правителството.
Според депутата концесията с “Новера” правилно е била развалена, защото е предлагала некачествена услуга. Манева смята, че е по-добре премиерът да обяви кризисно положение в България във връзка с неусвояването на европейските средства.
Галина ДИМОВА

 


Сходни връзки

Повечето столичани смятат, че решението на правителството е предизборен ход, а не загриженост, сочи изследване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди