изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:02 EEST
Бивши военни готвели преврат    
НовиниБивши военни се готвели да вземат властта с преврат, твърдят запознати пред "168 часа". Според тях не е случаен фактът, че на 22 март офицери от резерва създадоха Военно-патриотична лига "Родина". Оттам потвърждават намерението си за въвеждане на твърда ръка, но не и за преврат.

Искат да участват в предстоящите парламентарни избори под някаква форма. Разчитат на последните социологически проучвания, които показват, че голяма част от хората са настроени да подкрепят твърдата ръка. Гражданите най-много се дразнят от липсата на правила и ред , от безпорядъка, анархията, бедността на населението и корупцията сред управляващите, сочи изследване.
Военните обещават да се преборят с тези явления. Освен създаването на лигата , се забелязва движение и сред другите военни организации, казват политолози. Според запознати в момента се подготвяла появата на още няколко структури от бивши офицери Легия "Раковски" също заплаши с протести, ако не бъде приет новият закон за отбраната.
Самият военен министър също странно се активизира напоследък. Не е ясно дали Николай Цонев е в течение с намеренията на Военната лига. Преди седмица министърът заяви, че трябва надпартийна фигура да обедини народа, че никой не казва истината за размерите на икономическата криза и предложи финансови и социални решения, които са далеч от основните приоритети на армията следва и политическа криза. Въпреки това докато съм министър, няма да допусна да се стигне до военен преврат, зарича се Цонев пред "168 часа". Според депутати министърът е ядосан, че хора от БСП спъват приемането на предложения от него закон за отбраната и въоръжените сили.
"Нямаме нищо общо с действащата армия. Ние сме мирни граждани , които сме поискали да запазим пищовите си. Не виждам причина някой да се опасява, че готвим военен преврат", казва Саша Николов, член на Управителния съвет на организацията.
Въпреки това едно от исканията на "Родина" е военни да излязат да патрулират по улиците с цел "да пазят спокойствието на хората и да бъдат в помощ на полицията". Особено в малките населени места.
Другото радикално искане на "Родина" е да се върне смъртното наказание за тежки престъпления за корумпирани политици, изнасилвачи на деца и убийци. "Ясно е, че ЕС няма да приеме подобни действие", щастливо коментират депутати.
Най-важното искане е отново да бъде отворен лагерът Белене, където да бъдат затворени всички корумпирани политици.
Според Сашо Николов не е изключено лигата да участва на предстоящите избори на Народно събрание . "Засега не е ясно дали това ще бъде самостоятелно или в коалиция. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Бивши военни готвели преврат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди