изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:54 EEST
Брюксел спира още пари за българското земеделие    
Европейски съюз
Българското земеделие губи още пари заради незпълняване на регламентите на европейската общност. Европейската комисия ще спре още пари за българското земеделие, заради неизпълняване на регламентите на общността. Това става ясно от писмо на Генералната дирекция по земеделие, с което bTV разполага.


Очаква се да бъдат намалени парите за директните плащания за следващата година. Брюксел вика наши представители следващата седмица, за да дадат обяснения по откритите нарушения. Според констатациите на Генералната дирекция, обменът на данни между Министерството на земеделието и Разплащателната агенция е лош и Разплащателната агенция не може да гарантира, че използва най-новата точна версия на Системата за идентифициране на земеделските площи за обработка на заявленията. Българските власти са обяснили, че причина за това е софтуерна грешка и това не е довело до сериозни разминавания.
Твърдението им, обаче засега не се приема в Брюксел. Проверяващите са констатирали още липса на нови ортофотографии, което е довело до неточно очертаване на физическите блокове. Установено е, че земеделските производитeли са били обърквани от различните административни процедури в офисите на министерството и на Разплащателната агенция. Именно това е довело до грешки в подаваните от тях заявления и свръхдекларирането на площи.
"Европейската сметна палата и Европейската комисия по отношение на работата на Разплащателната агенция имат съвсем леки, коригиращи забележки и аз не бих казал, че са забележки, а по-скоро са препоръки", заяви Николай Маринов. Нарушения има и при проверките на място и изчисляването на санкции.
Заради констатираните нередности, Генералната дирекция по земеделие следващата седмица вика за обяснения български представители. Експерти от министерството обаче обясниха, че целта на разговорите ще е да се спазари въжможно най-малка санкция за България. dir.bg
 


Сходни връзки

Брюксел спира още пари за българското земеделие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.04 секунди