изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:46 EEST
РУМЕН БОЕВ И АТАНАС ГЕОРГИЕВ СА ИДЕАЛНИТЕ БЕКОВЕ ЗА ФЕНОВЕТЕ НА “ДОБРУДЖА”    
Спорт

Румен Боев и Атанас Георгиев бяха избрани от феновете да попаднат в идеалния отбор на ФК "Добруджа" за последните 20 години. Двамата събраха най-много гласове в категорията за бекове.



От общо гласувалите в третата анкета на www.dobrudja1919.com 535 човека, 181 са дали своя глас за Румен Боев и с общо 34% той се нарежда на първото място. Румен Боев е роден на 11.03.1971 година, юноша е на “Добруджа”, записва 212 мача за “Добруджа” на ниво “А” група, в които отбелязва 14 гола и още 46 мача във втория ешалон с “жълто-зелената” фланелка. Румен Боев е част от състава, класирал “Добруджа” в “А” група през сезон 1990/91 година. С безкомпромисната си игра е страшилище за всички нападатели в А група през 90-те.

Феновете отредиха на Атанас Георгиев второто място в анкетата. Той събира 152 вота, което представлява 28% от всички гласове. Атанас Георгиев е роден на 17.04.1975 година, юноша е на “Добруджа”, със старшата възраст печели златните медали в България, още на 17 години заиграва при мъжете на “Добруджа” в “А” група и след няколко сезона талантът му е забелязан от “Левски”, следва трансфер в Германия, а през 2000 година се завръща в родния си клуб и остава верен на “Добруджа”, въпреки трудностите в отбора, цели 8 сезона. През този период Атанас Георгиев най-често е използван на поста бек. Като капитан на тима извежда “Добруджа” до първото място във "В" група през сезон 2007/2008 година.

Братята Стефан и Румен Славови са съответно трети и четвърти по брой гласове и попадат в разширения състав на идеалния отбор на “Добруджа” от 1990 година до днес. Стефан Славов получава 102 гласа, а брат му Румен - 44. Двамата са едни от най-дългогодишните състезатели на “Добруджа” през периода, който обхваща анкетата. Стефан Славов е капитан на шампионския отбор на юношите старша възраст на “Добруджа”, окичили се със златните медали през 1993 година. Играе за “Добруджа” от средата на 90-те, остава в клуба и след изпадането от "А" група и му помага от есента на 2002 година отново да се завърне в елита. Стефан играе за “Добруджа” до края на 2004 година. Румен Славов участва в класирането на добричкия клуб в "А" група през сезон 1990/91 година и успешно носи жълто-зеления екип през последвалите 9 сезона при майсторите.

В следващата анкета феновете ще гласуват за плеймейкър. За диригентската палка в отбора на феновете са номинирани по азбучен ред Георги Кичуков, Диян Божилов, Емил Мицански и Симеон Чилибонов. Събралият най-много гласове попада в идеалния отбор на "Добруджа" за последните 20 години, а неговият подгласник остава резерва.

 

 


Сходни връзки

РУМЕН БОЕВ И АТАНАС ГЕОРГИЕВ СА ИДЕАЛНИТЕ БЕКОВЕ ЗА ФЕНОВЕТЕ НА “ДОБРУДЖА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди