изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:37 EET
Похитителите прибраха 620 000 евро откуп за Киров    
Новини620 000 евро откуп платиха роднините на бизнесмена Киро Киров. Парите са предадени на похитителите в нощта срещу неделя близо до София, научи "Стандарт" от антимафиоти. Синът на бизнесмена Иван Киров успял от втори опит да плати исканата сума. 73-годишният Киро Киров обаче все още е в неизвестност. До 20 ч снощи нямаше информация за освобождаването му.

Похитителите прибрали парите с кука от мост над магистрала "Тракия". Синът закачил сака с пачките на указаното място и бандитите го издърпали. В следващата секунда се чуло свистене на гуми и тъмносин джип БМВ Х5 изчезнал с мръсна газ. Полицията установила по-късно, че е с фалшива бургаска регистрация. Антимафиотите, които пазели акцията, не успели изобщо да реагират. 
Тази сутрин по бТВ синът на бизнесмена Иван Киров е отговорил на въпрос дали е платен откупа за баща му с думите "Не, благодаря" и е затворил телефона.
БЛИЦ припомня, че по неофициална информация похитителите на бизнесмена Киро Киров първоначално са поискали 2 милиона лева, но в края на разговора със сина Иван Киров са се съгласили и на 1 милион. За да бъдат по-убедителни в искането си, те изпратили и три снимки. На снимките ясно се виждало, че бизнесменът е бит и окован с белезници. 
Киро Киров изчезна в нощта на 27 март пред дома си в столичния квартал „Банкя”. Джипът на бизнесмена, марка „Порше Кайен” с номер 6666, беше открит със запалени фарове и с отворени врати. До момента не беше ясна и причината за изчезването на 70-годишния бизнесмен, тъй като роднините му твърдяха преди време, че той е в чужбина. Съпругата Мария Кирова обяви след изчезването му, че не се притеснява. "Какъв откуп? Та ние оцеляваме като всички български фирми в кризата", попита тя.

Криминалисти заявиха преди време, че вероятно Киров е станал жертва на същата престъпна банда, която отвлече бившия президент на „Литекс” Ангел Бончев и съпругата му Камелия.

70-годишният Киро Киров е президент на фирмата вносител на строителна техника и машини "Киров". Роден е на 21 февруари 1939 година в ловешкото село Драгана. През 1960 - 1964 завършва Технически университет - София (бивш ВМЕИ "Ленин"), специалност "Машини и апарати за химическата промишленост". Работил е в "Океански риболов" АД, автомобилен завод "Балкан" – Ловеч, Научноизследователски и проектоконструктурен институт по двигатели и автомобили, Автомобилен сервиз "Дружба" – София, "Интерпред", представител на американската компания Ingersoll Rand.

От 1990 година Киров е собственик и изпълнителен директор на фирмата вносител на строителна техника и машини "Киров". Компанията му е основана като ЕТ, а днес е холдинг, включващ седем различни фирми, между които фирма за производство на мебели, производство на платове и дрехи, транспортна компания и др.

През 2007 година "Киров" притежава над 40 търговски обекта, като приходите му достигат над 204 млн. лева. В момента Киро Киров е председател на съвета на директорите на холдинга, а сред тримата му изпълнителни директори е и синът му Иван Киров. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Похитителите прибраха 620 000 евро откуп за Киров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди