изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:12 EEST
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РУМЪНСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЧЕРПИ ОПИТ ОТ БЧК-ДОБРИЧ    
ОбществоПредставители на румънския Червен кръст вчера посетиха Добрич. Визитата им е в рамките на проект на Международния комитет на Червения кръст, както и на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, за повишаване капацитета при реакция при бедствия и аварии.

Румънските гости бяха придружавани и от регионалния координатор на федерацията за Централна Европа и Южен Кавказ Ясен Сливенски. Той поясни, че идеята е обмяна на опит, като в рамките на визитата си румънските гости се запознаха с работата и опита на областната структура на БЧК - Добрич, както и със зоналния склад на милосърдната организация в Победа.
В състава на групата от съседна Румъния бяха директорът на румънския Червен кръст в департамента за спешни ситуации от Букурещ генералът от запаса д-р Петер Трандафир, Карлин Лингу - директор на областната структура в Констанца, Алекси Сорин - ръководител на младежката организация в Тулча и Даниел Мудака - мениджър проектиране в централната организация на Червения кръст. Сред въпросите, които зададоха северните съседи на добричките червенокръстци бе организацията на водното спасяване. Те споделиха, че при тях в рамките на активния туристически сезон по плажовете има изградени пунктове за оказване на първа помощ при нужда, което се прави напълно безплатно, но с това ангажиментите приключват. Интерес за тях бе, че БЧК организира и провежда курсове по водно спасяване и осъществява в последствие през активния сезон такава дейност по плажовете след подписване на договори с концесионерите. Обсъдено бе в рамките на дискусията още и начина за събиране на кръв от доброволци. В тази връзка д-р Трандафир сподели, че румънската организация работи по проект, съвместно с румънското министерство на здравеопазването и Световната банка, и който трябва да бъде финализиран през септември. Чрез него ще бъдат закупени 4 напълно оборудвани автомобила, с които ще се посещават доброволците кръводарител на място.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РУМЪНСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЧЕРПИ ОПИТ ОТ БЧК-ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди