изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:20 EEST
Костов: Искат да откраднат тези избори    
Новини
Управляващите са решили да откраднат тези избори, така както откраднаха бюджетните пари от излишъка и европейските фондове. Това каза в Народното събрание лидерът на ДСБ Иван Костов в коментар на решението на Софийски градски съд да откаже вписване на новото ръководство на СДС, предаде “Фокус”.



„Правят го в случая в тази зала с конкретни предложения в избирателния закон и в съда с абсолютно непозволения опит да бъде спряна регистрацията на СДС за изборите и по този начин да се саботира явяването на дясната коалиция на тези избори. Това няма да успее. Това не се прави със средствата на съда. Има политически действия за противодействие и ние ще противодействаме с тези политически средства. Има как да бъде решен този въпрос”, заяви Костов.
„Това е опит да се саботират изборите”, бе категоричен е той.
„Първото политическо противодействие на това, което се прави, е категоричното заставане на ДСБ зад споразумението, което имаме със СДС. То е одобрено на два пъти от НС на СДС и в този смисъл тази дясна коалиция е легитимна. Тя трябва да бъде отстоявана от целия СДС, както ще бъде отстоявана от нас. На второ място – ние очакваме всички лица в СДС, които имат отношение към явяването на СДС на изборите, да не тръгнат по линията на саботирането на собствената си партия да не участват в изборите. Дори и в тази поска да се тръгне, пак има противодействие от политическо естество”, заяви Костов.
Основният въпрос, от който някои се притесняват, е следващото правителство да не бъде дясно, а трябва да бъде в същия формат в какъвто е в момента – БСП и ДПС. Това каза председателят на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов. По думите му коалицията СДС-ДСБ пречи на „тези кукловоди”. Когато му дойде времето, тогава можем да бъдем готови с имена – кой е въздействал и как е въздействал за това решение на Софийския градски съд, каза Бакалов.  dir.bg
 


Сходни връзки

Костов: Искат да откраднат тези избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди