изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:00 EEST
“Напред” предлагат десните да излязат с общи мажоритарни кандидати    
Политика“Движение „Напред“ ще изпрати предложение до всички дясноцентристки партии за излъчването на по един общ кандидат в 31-те избирателни района”, заяви съпредседателят на формацията и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Според него само така опозицията ще има шанс срещу мажоритарно издигнатите кандидатури на БСП и ДПС, които по думите му целят служебно да спечелят изборите.

Каракачанов изрази мнението, че т.нар. мажоритарен елемент в изборния закон е клопка, тъй като по думите му на практика мажоритарен избор няма. “Това е прах, който управляващите хвърлят в очите на гражданите”, коментира Каракачанов.

“Този мажоритарен елемент едва ли ще проработи на тези избори – просто връзката между мажоритарния кандидат и пропорционалната листа е пряка. Мажоритарните избори в България едва ли ще се случат – те прикриват политическата безпомощност на управляващите”, коментира заместник-председателят на партия “Лидер” Мария Пиргова.

Лидерът на Земеделски народен съюз Стефан Личев, който също е част от движение “Напред” определи предложението за 8% праг за коалиции като изборно мошеничество, а вносителят му Яне Янев за политически убиец.

От движението коментираха, че ако бъде приет текстът, се надяват президентът Георги Първанов да наложи вето поради дискриминационния му характер. Ако това не се случи, опозицията трябвало да направи всичко възможно, за да обърне промените срещу управляващото мнозинство.

“Правилата се променят в последния момент само за да могат управляващите да се задържат на власт. Целта е БСП да стане първа политическа сила и в братска прегръдка с ДПС да управляват двайсет и няколко района. Това би могло да обедини десницата да потърсят общи кандидатури”, заявиха още от движението. bpost.bg

 


Сходни връзки

“Напред” предлагат десните да излязат с общи мажоритарни кандидати | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
“Напред” предлагат десните да излязат с общи мажоритарни кандидати
Автор: Anonymous да 2009-04-13 @ 20:16 EEST
Предложението е интересно, но как ще се разберат десните кой да води листите???

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди