изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:44 EEST
Хазната отива на червено    
ИкономикаПриходите в държавния бюджет драматично спадат. В първото тримесечие на годината постъпленията изостават спрямо разчета с близо 1 150 000 000 леваи дори са по-ниски спрямо същия период на 2008 г.

Това става видно от доклад на финансовия министър Пламен Орешарски за икономическата ситуация в страната, цитиран от в. "Труд", обсъден на оперативно заседание на Министерския съвет миналия четвъртък.

Изданието разполага с копие от документа, от което става ясно, че хем постъпленията са по-малко спрямо същия период на м. г., хем харчовете на бюджета са по-високи спрямо март 2008 г.

Вероятно заради неудобните числа на документа не е дадена публичност. До края на м. г. беше редовна практика финансовото министерство да прави рутинни отчети всеки месец за изпълнението на бюджета. След това правителствената пресслужба уведомяваше с официално съобщение какво е преизпълнението и с колко е набъбнал излишъкът. Тихомълком тази практика бе преустановена след Нова година. От числата става видно каква е причината.

“Финансовата сметка на платежния баланс през януари е отрицателна, което показва изтичане на капитали от страната”, пише в документа на Орешарски. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Хазната отива на червено | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди