изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:38 EEST
Пуснаха Киро Киров, МВР мълчи    
Новини
Отвлеченият бизнесмен Киро Киров е бил освободен тази нощ, съобщи БНР. Синът на престоялия 19 дни в плен бизнесмен потвърди, че баща му е бил освободен от похитителите си и в момента се намира в семейната им къща в столичния кв. Божурище. Киро Киров е бил пуснат в Горна баня, където потропал на врата на къща и се обадил на сина си, разказа синът по БНР.


Не са му рязани пръсти, каквито опасения имаше, намира се в относително добро физическо състояние", отбелязва Иван Киров. "Психическата травма вследствие похищението, последвано от цели 19 дни плен, обаче е голяма", каза той.
Вчера Киров-син призова похитителите да изпълнят обещанието си и да го освободят, след като исканият от тях откуп е бил платен и са били изпълнени всички техни изисквания по предаването му, предаде БГНЕС.
Придружен от охрана от 4-ма бодигардове, Иван Киров оставя сак с над 500 000 евро през нощта в неделя върху шосето на мост над магистрала "Тракия" - на 19-ия километър от София на отбивката за Вакарел. Предаването на парите е станало при втори опит. Първият бил в петък и макар и неуспешен, завършил чак след полунощ. Очевидно похитителите са планирали да не вземат парите същата вечер. Те само наблюдавали как се движи автомобилът с Иван Киров, следват ли го автомобили на МВР и се подготвяли за следващия ден. В събота след 21 ч. младият мъж получил SMS да тръгва отново с парите. Отново го пратили към Самоков. Там обаче получава съобщение да поема не в посока Дупница, а към магистрала "Тракия". Малко след като Киров-син оставил откупа на посоченото място, похитителите взели сака и изчезнали.
"Това е само бизнес. Когато си получим парите и ги проверим, ще ти върнем баща ти" - гласяло текстово съобщение от бандата, което младият мъж получил на мобилния си телефон.
До 17 часа в понеделник похитителите все още не бяха потърсили Иван Киров и похитеният бизнесмен продължаваше да е в плен.  dir.bg

 


Сходни връзки

Пуснаха Киро Киров, МВР мълчи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди