изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:20 EEST
МЕРКИ НА ЕП ЩЕ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СМЕНЯМЕ ДОСТАВЧИКА НА ТОК    
НовиниПрез следващите седмици се очаква Европейският парламент да приеме Трети енергиен пакет, който ще влезе в сила до две години.

Това каза вчера в Добрич евродепутатът Атанас Папаризов. Той е един от докладчиците по него. Пакетът предвижда като мярка за защита на потребителите да се гарантира възможност на гражданите да сменят доставчика на ток и газ в рамките на един месец, без допълнителни разходи за това. Документът ще даде дефиниция на понятието "енергийна бедност". В него са заложени мерки, които да не допускат спиране доставката на ток и газ през зимата и "доставчик за краен случай".
Атанас Папаризов счита, че в момента цялата ни енергийна система едва ли е готова за случаите, когато ще има няколко дружества на пазара. Тя обаче трябва да бъде  готова, за да може след влизане в сила на Третия енергиен пакет всеки гражданин да може да си поръча ток от друго дружество от всеки край на страната.
Ядрената енергетика трябва да е включена в енергийния микс на България, каза още евродепутатът. И обясни, че ангажиментът на България да достигне до 16 на сто производство на енергия от възобновяеми източници, не може да се изпълни без развитието на ядрената енергетика. Ако не се развива ядрената енергетика няма да можем да покрием критериите за намаляване на вредните емисии, които България е приела, каза още евродепутатът. Той сподели, че, според него, изграждането на АЕЦ "Белене" не е много скъпо. 
 


Сходни връзки

МЕРКИ НА ЕП ЩЕ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СМЕНЯМЕ ДОСТАВЧИКА НА ТОК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди