изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:06 EEST
ВИЕНСКА КОМПАНИЯ ВЗЕМА "ТИ БИ АЙ БЪЛГАРИЯ"    
ИкономикаОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ съобщиха, че е разрешила концентрация чрез придобиване на едноличен контрол от Винер Щедтише Ферзихерунг АГ Виена Иншурънс Груп (ВИГ), Австрия върху дейността на "Ти Би Ай България" АД и контролираните от него дружества. От КЗК уточняват, че към момента "Ти Би Ай България" се контролира съвместно от ВИГ и Кардан Файненшъл Сървисиз Б.В., Холандия.

"Ти Би Ай България" участва в управлението на няколко дружества на различни продуктови пазари - имуществено (общо) застраховане, животозастраховане, презастраховане, консултантски услуги, доброволни здравноосигурителни услуги и услуги, предоставяни от службите по трудова медицина и извънболничната специализирана медицинска помощ. С изключение на имущественото застраховане и животозастраховането, не се очаква в резултат на концентрацията да настъпят сериозни изменения, допълват от комисията.
Пазарният дял в имущественото застраховане на участниците в сделката, ЗАД Булстрад и ЗК Български имоти, е 17.92 % за 2008 г. На пазара се наблюдава преразпределение, като повечето от малките и средни застрахователни дружества показват по-бързи темпове на растеж, докато големите участници отстъпват от пазарните си позиции. КЗК счита, че сделката няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение и да възпрепятства значително ефективната конкуренция.
На пазара на животозастраховането участниците в концентрацията ЗАД "Булстрад живот" и ЖЗК "Български имоти" имат дял 10.24 %, значително по-нисък от този на лидерите ЗАД "Алианц България Живот" и ЗПАД "ДЗИ" поотделно.
 


Сходни връзки

ВИЕНСКА КОМПАНИЯ ВЗЕМА "ТИ БИ АЙ БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди