изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:53 EEST
МЕЖДУ 70 И 80 НА СТО ОТ ПОМПИТЕ ЩЕ БЪДАТ СМЕНЕНИ    
НовиниТова заяви за НДТ управителят на "ВиК" - Добрич, Величко Василев. Очакванията му са през 2010 г. да стартира работата по проекта, спечелен от общината по програма ИСПА

Продължават доставките на помпи, които са осигурени от МРРБ, заяви управителят на водното дружество Величко Василев. "Реално до изчерпването на финансовия ресурс, отпуснат за закупуване на помпи - в размер на 1 200 хил. лв. ще успеем да подменим между 70 и 80 на сто от тях" - заяви Василев. Макар и с минимална дружеството е приключило 2008 г. на печалба, като в инвестиционната политика на фирмата за тази година е заложено покупка на нови багери, както и оборудване на ремонтни работилници. В дружеството търсят квалифицирани кадри - строителен инженер, вътрешен одит и други. "Средната работна заплата във фирмата е 448 лв., но все още това е най-ниската от всички ВиК дружества в страната" - признава Василев. Основно това се дължи на факта, че с години фирмата е имала несъбрани вземания от клиентите в областта, както и на това, че ВиК - Добрич ползва най-много електроенергия за доставката на водата в страната. "Въпреки това се стараем да не изоставаме, като с всички законови методи затягаме събираемостта. Вече успяхме да издължим многото пари на енергодоставчика. През тази година ще подменим водопроводи в областта, където има нужда, като паралелно с това продължаваме работата си и с всички общини, които имат спечели проекти за подобряване на водните цикли на териториите си. В края на миналата седмица проведохме консултации и със специалисти по програма ИСПА, където кандидатства община град Добрич. Смятам, че реализирането на проекта за подмяна на около 102 км водопроводна и канализационна мрежа и ремонт на помпената станция за града ще може да стартира през следващата година, тъй като работата към момента е на етап апликационни форми и проектиране" - каза още Василев.
Сред новостите, с които в скоро време дружеството иска да подпомогне клиентите си е оборудването и откриването на Център за услуги, който ще се намира на първия етаж до входа на фирмата, каза още водният управител.
За пореден път той апелира към всички редовно да издължават сумите си към фирмата. "Длъжниците ни са еднакви навсякъде, ако се погледне в процентно съотношение с населението на общините. Мога смело да заявя, че и в ромската махала в града има хора, които редовно плащат, както и такива, които не плащат. За пример мога да посоча, например три улици в центъра на града - ул. "Кирил и Методий" дължи 20 600 лв., бул. "25 септември" - 65 500 лв., а ул. "независимост" - 6 700 лв" - посочи Василев.
 


Сходни връзки

МЕЖДУ 70 И 80 НА СТО ОТ ПОМПИТЕ ЩЕ БЪДАТ СМЕНЕНИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди