изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:05 EEST
Има множество факти, които говорят, че властта с всички средства пази ДПС, каза Атанас Атанасов    
Новини София. Никой не е разследвал версията за убийство на Ахмед Емин. В деня на смъртта му генералният комисар на МВР заяви, че това е самоубийство. Той даде насоката на разследването още тогава. Това каза Атанас Атанасов, депутат от ДСБ, в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България”. Той поясни, че това разследване не е водено от следователи, а от дознатели в МВР, на които генералният комисар е началник.

При разследването на такива дела най-важното, което трябва да се установи, е какъв е мотивът за самоубийството. В случая мотивът не е установен, а е прекратено делото, каза Атанасов. Това е неговият основен аргумент, че разследването не е обективно и пълно.
Депутатът припомни, че в медиите е имало подробна информация за хода на разследването, докато в същото време няма възможност независими хора да се запознаят с материалите по случая, защото това дело е служебна тайна. „Този механизъм на контролирано изтичане на информация през медиите към обществото също говори за обработване на общественото мнение. Убеден съм, че е направена цялостна постановка по какъв начин ще се поднесе сега на обществото преди Великден, преди празниците да се чуе, след това да потъне. И ДПС влиза в избори”, заяви той и нарече прокуратурата „услужлива” в полза на ДПС.
Според Атанасов има множество факти, които говорят, че властта с всички средства пази ДПС и посочи за пример прикриването на разработката „Лиана”. Там има конкретни факти, които уличават Ахмед Доган в получаване на пари от определени обръчи от фирми, които получават обществени поръчки. Това дело не е предоставено на парламента. То е образувано срещу неизвестен извършител, а в него има разработвани и следени конкретни хора, обясни Атанасов. Тези хора са известни на службите.
Той посочи, че съществуването на писмото на Ахмед Емин е било обявено с няколко дни закъснение, а самото писмо е било използвано за манипулация на общественото мнение. Атанасов цитира част от писмото на Емин, в което той казва: „Не съм предател на родината”, на която не е обърнато внимание. Това, според Атанасов, означава, че някой го е обвинявал. Самият пасаж остава доста неясен. Според депутата, писмото трябва да се изнесе един път в медиите, за да не се използва за спекулации.
„По отношение на ДПС има толкова много информация, събрана в службите, която дава основание да се започне разследване срещу хора от ръководството на тази партия. Нищо не излиза в публичното пространство, нищо не се разследва”, заяви Атанасов.
 


Сходни връзки

Има множество факти, които говорят, че властта с всички средства пази ДПС, каза Атанас Атанасов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди