изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:56 EEST
НДСВ даде на съд сделката с Ирена Кръстева за НАП    
Новини
Депутатът от НДСВ Минчо Спасов и финансовият експрет на НДСВ Владимир Каролев вчера са внесли жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на кабинета за сделката за изграждане на нова сграда на Националната агенция по приходите (НАП).


Новината съобщи на пресконференция във Велико Търново лично Каролев, предаде БТА.
С правителствено решение от началото на април бе учредено акционерно дружество съвместно с Издателско-полиграфичния комплекс "Родина" АД, което се управлява от майката на зам.-министъра на извънредните ситуации Делян Пеевски - Ирена Кръстева. Основна задача на дружеството е чрез публично-частно партньорство да бъде изградена нова сграда на данъчната агенция в замяна на три нейни имота в центъра на София.
Според Каролев пет са правните аргументи за обжалване на това правителствено решение. Сред тях той посочи допуснати процедурни нарушения, нереалната оценка на имотите, които не били преобразувани от публична в частна държавна собственост. Той изтъкна и съобщението, че решението за сделката е било прието с консенсус от членовете на кабинета, въпреки че от НДСВ гласуваха против.
"В жалбата ние сезираме съда и за това, че е допуснато нарушение на текст от Конституцията, който повелява, че държавните имоти се управляват в интерес на гражданите и на обществото", добави Каролев.
В отговор на въпрос той отхвърли възможността внесената жалба да обслужва предизборни цели на НДСВ.
"Правителството пропусна много по-добри възможности за реализиране на проекти чрез публично-частни партньорства на летището в София и за автомагистрала "Тракия", коментира още Владимир Каролев.  dir.bg
 


Сходни връзки

НДСВ даде на съд сделката с Ирена Кръстева за НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди