изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:32 EEST
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА РИК - ДОБРИЧ, ОТ КОАЛИЦИЯ АЗ БЪЛГАРИЯ    
НовиниТова решиха областните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции и партии, които имат членове в Европейския парламент

Предложиха Мая Йорданова Димитрова за председател на РИК на предстоящите избори за Европарламент. Димитрова е от Коалиция за България и е юрист. За зам.-председател на комисията е предложен д-р Георги Господинов Желев /НДСВ/, а за секретар Сениха Ахмед Рюстем, юрист от ДПС.
Вчера по покана на областния управител д-р Ердинч Хаджиев се проведе консултация с областните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции и такива, които имат членове в Европейския парламент. Губернаторът ръководи консултацията, чието провеждане е във връзка със задължението му за съставяне на Районна избирателна комисия /РИК/, съгласно изискванията на чл.13, ал.2 от Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България и Решение №ЕП-12 на ЦИКЕП от 7 април 2009 г., допълват от пресслужбата на областна администрация. На поканата са се отзовали упълномощени представители на "Коалиция за България" - Владимир Калчев, ПП ДПС - Денис Номан, ПП НДСВ - д-р Георги Желев,  СДС -  Румен Чамурлийски, ДСБ - Георги Чунчуков, ПП "Атака" - Валентин Николов, Движение "Напред" - Стилиян Стоянов, ГЕРБ -  Румен Иванов. От пресслужбата допълват, че на консултациите са присъствали още Диян Дяков - БСП и Силвиян Жеков - ПП "Ред,  законност и справедливост".
Областният управител откри консултациите и  припомни, че   съгласно изискванията на закона и указанията на ЦИКЕП, РИК трябва да се състои от 25 души и да бъде  запазено квотното съотношение между партиите и коалициите, така както е в ЦИКЕП, а именно:  Коалиция за България - 9; ПП ДПС - 5; НДСВ - 4; ОДС - 2; Атака - 2; ДСБ - 1; Напред - 1; ГЕРБ - 1.
След картко обсъждане е постигнато принципно съгласие за разпределение на ръководните длъжности в РИК, както следва - председател да бъде излъчен от Коалиция за България, секретарят от ПП ДПС и зам.- председателят от НДСВ.
Областният управител е изказал благодарност на представителите на политическите партии за ползотворната работа и е заявил своята убеденост, че така предложеният екип на РИК ще бъде реално работещ и ще осигури нормален и спокоен изборен процес.
От пресслужбата на областна администрация допълват, че след подписване на протокола от всички присъстващи, областният управител  ще  изпрати до ЦИКЕП в законовия срок Предложение за състава на РИК за 8-ми Добрички многомандатен избирателен район.
 


Сходни връзки

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА РИК - ДОБРИЧ, ОТ КОАЛИЦИЯ АЗ БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди