изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:55 EEST
”Синята коалиция” - новото име на СДС-ДСБ    
Политика„Синята коалиция” е новото име на дясното обединение между СДС и ДСБ, стана ясно при откриването на новия предизборен щаб на коалицията, който се намира на ул. „Парчевич” 25 в столицата.

Логото на коалицията представлява мост, който символизира преминаването на България от едно състояние към друго, но много по-добро, обясни председателят на СДС Мартин Димитров, цитиран от „Фокус”. Той уточни, че името и логото са избрани след гласуване в различни сайтове в интернет. „Синята коалиция” е единственото обединение, което ще търси борба с олигархията. Всички останали са зависими”, каза председателят на СДС.
Лидерът на ДСБ Иван Костов пък подчерта, че е дошло време за възраждането на България. Ако „Синята коалиция” е във властта, няма да позволи на Ахмед Доган и Сергей Станишев да бъдат заедно в управлението на страна, каза той.
Надежда Михайлова от СДС каза, че мотивацията на всички е България да бъде върната на картата на света. „В момента ситуацията е такава, че хората не се гордеят, че са българи. Тройната коалиция ни доведе до тук, в резултат на което Европа иска да отвърне очи от нас", каза тя.
Светослав Малинов от ДСБ заяви, че е убеден, че в България ще има ново дясно правителство, а европейските избори са първата крачка към това.
По повод скандала в СДС, който предизвика бившият председател на партията Пламен Юруков (заради съдебно решение формално още той се води лидер - б.р.), обявил се против коалиция с Иван Костов, Мартин Димитров заяви: "Вярвам, че той, като всеки председател на СДС, ще бъде дисциплиниран и ще изпълнява решенията на Националния съвет. Само Съветът може да реши кой да бъде и кой да не бъде в листите."
На въпрос как ще коментира последните социологически проучвания, според които коалицията ще спечели едва 5% на изборите, Димитров отвърна, че тези проценти са изчислени от 100% гласуващи, а при 50 на сто активност, те стават над 9%, предаде БГНЕС.
Колкото по-висока е изборната бариера, колкото повече бавят регистрацията на СДС, колкото повече пречат, толкова повече действат в полза на синята коалиция, без да го осъзнават и ще мобилизират хората да излязат да гласуват, коментира още синият лидер, според когото това е "невероятен автогол на управляващите". Вчера от БСП, ДПС и РЗС заявиха, че отново ще гласуват за вдигане на бариерата за коалиции от 4 на 8%, въпреки ветото на президента, което значи, че промяната ще бъде приета окончателно. dir.bg

Четири партии влизат в НС, ако изборите са днес. СДС-ДСБ – не

 


Сходни връзки

”Синята коалиция” - новото име на СДС-ДСБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди