изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:39 EEST
Кола на Жандармерията отвлякла Сотиров! Свидетели: Имаше кръв и автомати!    
Новини

Въпросителните около изчезването на бизнесмена Вене Сотиров почти изчезнаха. Новото отвличане вече не буди съмнение, като този път похищението е нагло, по светло и пред свидетели. Предприемачът Вене Сотиров от София е бил отвлечен снощи около 19 и 30 часа. Свидетели на инцидента разказват, че Сотиров е нападнат и качен в кола с полицейски обозначения, а похитителите са били облечени в униформи на Жандармерията. От МВР и прокуратурата не кометариха случая. Полицията обяви, че бизнесменът е в неизвестност и се издирва.



Както всяка вечер, така и снощи около 19 часа Вене Сотиров се прибирал в дома си, в столичния квартал "Сухата река".

След като си е оставил колата в гаража Вене Сотиров е излязъл и е тръгнал към стълбите, за да се прибере към дома си. Там той е бил нападнат от своите похитители. На мястото има следи от кръв

Свидители на похищението са станали деца, играещи пред блока. Едно от тях казало на майка си, че двама мъже с малки автомати са нападнали "голям чичко" и са го качили в бяла кола със сини надписи. Другите деца също започанли да търсят родителите си.

Мария Ванева, съседка на отвлечения заяви пред БНТ: 

- Те са казали отвлекоха чичкото с джипа, който е в гаража. 

Съседите веднага се обадили в полицията. Разследващите пристигнали и отцепили района на похищението. В този момент в дома си се прибрала и съпругата на Сотиров.

- Отключи си СОТ-а и започна да го вика на име и явно разбра, че не е вкъщи, излезе и започна с телефона си да набира и каза: "Телефонът му не е в обхват". И аз й казах, лельо Васе, деца са видели, че май са го отвлекли и на нея - просто изрева жената, просто изрева. 

Вене Сотиров е едър човек, оказал е съпротива на похитителите си. По време на схватката между жертвата и нападателите - бизнесменът е ранен. От джоба му са изпаднали ключове и монети, които разследващите са намерили близо до следите от кръв.

- Взеха тези ключове, които бяха разпилени, някакви дребни монети, описаха ги и й ги подадоха в ръката, на нея вече започна да й става много зле. 

Съпругата на Сотиров е разпознала ключовете и тогава са отпаднали всякакви съмнения, че предприемачът е отвлечен. Вене Сотиров е съдружник със сина си и дъщеря си в Кооперация "Мургаш" в крайстоличния квартал Челопечене. Семейството има няколко магазина в района. Дъщерята Ирина Сотирова беше в офиса на семейната фирма.

Служител на "МУРГАШ КООП":

- Тя ме помоли да ви предам, че не е в състояние да говори в момента. Не е в състояние, не че не иска. 

Кметът на Челопечене също беше пред офиса на Кооперацията и коментира, че Сотиров е честен бизнесмен. От МВР призоваха всички, които могат да дадат информация за инцидента да се обадят в полицията при гарантирана анонимност.

actualno.com

 


Сходни връзки

Кола на Жандармерията отвлякла Сотиров! Свидетели: Имаше кръв и автомати! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди