изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:28 EEST
ПАМЕТНИК ОТ КАМЪК НА 10 МИЛИОНА ГОДИНИ    
НовиниМонумент в чест на император Александър Втори ще бъде открит този петък в Генерал Тошево

В деня, в който Александър Втори подписва манифеста за обявяване на руско-турската война, в община Генерал Тошево тържествено ще бъде открит паметник на императора. Той е дарение от братя Овсепян и Съюза на арменците в България. Паметникът е висок 4 метра и е от вида "хач кар" или кръст- камък, обясниха от общината. По света има над 360 000 подобни. Уникалното на този паметник е това, че с два цвята камък - червен и черен туф. Надписът е съгласуван с директора на института по история при Българската академия на науките академик Георги Марков.
Монументът е построен в Армения от едно цяло парче камък, който е на над 10 милиона години, като скулпторът - Арутюн Овсепян, е работил върху него в продължение на цяла година. Паметникът ще бъде тържествено открит от кмета на общината Димитър Михайлов и Генералният консул на Руската Федерация във Варна Анатолий Шелкунов. В церемонията ще участват почетна рота от Варненския военен гарнизон, както и представителният духов оркестър на Военноморски сили-Варна.
 


Сходни връзки

ПАМЕТНИК ОТ КАМЪК НА 10 МИЛИОНА ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди