изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:35 EEST
Кой е по-висок от най-високия човек    
Любопитно

Най-високият човек в света, китаецът Бао Сишун, беше детрониран от свой сънародник. Оказа се, че 27-годишният Джао Лианг е по-висок от него с 10 см. За да влезе в Гинес, ръстът на младия мъж трябва да бъде измерен от представители на организацията. Джао Лианг разбрал колко е висок всъщност след лекарски преглед.



"Винаги съм бил по-висок от останалите деца. Когато станах на 16 години, започнах да раста много бързо. До 23-тата си година ръстът ми се увеличаваше с по 10 см всяка година", разказва той пред Ройтерс, докато се възстановява от операция на крака в болница в Тианджин.

Джао е висок 246 см и тежи 155 кг. Той играел баскетбол, но травма го разделила със спорта преди осем години. Тъй като нямал необходимите средства, младият мъж не могъл да се излекува. Едва сега, след като му предложили безплатно лечение в частна болница в Тианджин, той се подложил на операция.

След като приключил с баскетбола, Джао бил без работа до 2006 г., когато го харесали за участник в улична трупа артисти. С тях се научил да изпълнява различни номера и да свири на музикални инструменти, но където и да отидел, винаги предизвиквал задръствания, защото тълпите се събирали да го видят.

Джао казва, че е свикнал с ръста си и той не му причинява здравословни проблеми. Неудобство създавал фактът, че всичко, което носи, трябва да бъде правено по поръчка.

"Много е трудно да намеря кола, в която да се събера. Ако нормалните хора се нуждаят от едно легло, когато отсядат в хотел, аз трябва да събера две по дължина. Обувките ми са правени по поръчка, защото не мога да намеря моя номер в магазините. С дрехите не е толкова трудно, но с обувките...", оплаква се той.

Майка му, която е с нормален ръст, се тревожи за друго.

"Притеснена съм. Той е по-висок от останалите мъже и може да не успее да си намери съпруга", плаши се тя.  vesti.bg

Снимка: ЕПА/БГНЕС В момента рекорда държи Бао Сишун. сънародникът му обаче е по-висок от него с 10 см

 


Сходни връзки

Кой е по-висок от най-високия човек | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди