изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:10 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПазарджик. Следствено дело е образувано по случая с поставеното на върха на комин знаме със свастика. Вчера по обед в дежурната част на РУ МВР-Пазарджик е получен сигнал, че на върха на комин на неработеща фабрика в областния град се развява знаме със свастика. Незабавно към мястото се отправили дежурни екипи на полицията, пожарната и „Гражданска защита”.

Действията по премахването на нацисткия символ обаче били временно преустановени, след като до знамето бил открит съмнителен пакет, наподобяващ взривно устройство. На мястото пристигнали и експерти от ДОТО-МВР. Тази сутрин на оперативно съвещание при директора на ОД МВР-Пазарджик комисар Емил Ганчев, съвместно с ръководни служители от ДОТО и СОБТ-МВР е взето решение съмнителният пакет да бъде неутрализиран с помощта на изстрел със снайперна карабина. За минути след изключително прецизна стрелба екипът антитерористи обезвредили пакета, който се оказал бутафорен. Малко по-късно спасител от „Гражданска защита”-Пазарджик е свалил и знамето от върха на комина. На мястото е извършен оглед от дежурна група под ръководството на следовател от ОСлС-Пазарджик. На него присъстваха директорът на областната дирекция комисар Емил Ганчев и окръжния прокурор г-н Иван Даскалов. Предприети са съвместни оперативно-издирвателни действия между териториалните структури на ДАНС и ОД МВР-Пазарджик за установяване на извършителите. По случая се води следствено дело за престъпление по чл.108 ал.1 от Наказателния кодекс.
Хасково. Самоделно взривно устройство се е взривило тази сутрин в Харманли. В 01,20 часа на телефон 166 е получен сигнал от гражданин за силен гръм в къщата на 39-годишния М.Т. на ул.”Алеко Константинов”. Оперативната група, пристигнала на мястото на инцидента, е установила, че взривното устройство било поставено на външна пристройка до къщата. От ударната вълна са изпочупени стъклата на прозорците на къщата. Пострадали няма, а районът е отцепен за оглед от експерти на ДОТО-МВР. Работата по случая продължава.
Варна. Служители на Първо РУ установили и задържали извършител на взломни кражби, атакувал три магазина от началото на април досега. От единия обект – склад за хранителни и други стоки той прибрал бутилиран алкохол за 350 лева, като преди това разбил тухлена стена за да влезе; по същия начин той проникнал и в магазин на ул.’Радецки’, откъдето отмъкнал мъжка конфекция на стойност около 230 лева, а от павилион за дрехи на спирка ‘Тракия’ взломаджията се добрал до стоката като разбил витринно стъкло. Задържаният К.Н. /28 г./ е от Варна, осъждан е. Материалите са докладвани на ВРП.
В Полицейския участък във Вълчи дол са задържани М.Р. /32 г./  от с. Михалич,  В.Н. /27 г./ от Вълчи дол и Р.М. /60 г./  от с. Караманите. За тримата е установено, че през периода от октомври м.г. досега те успели да откраднат общо пет хиляди литра дизелово гориво от цистерна и товарни камиони, собственост на земеделска компания с клон в гр. Вълчи дол.    
СДВР. Посред бял ден двама рецидивисти са задържани от полицейски патрул на Трето РУМВР в момент на поредно престъпно посегателство. 42-годишният К.К. и 30-годишният му съучастник В.М. проникнали в апартамент в жк.”Сердика” и отнели плазмен телевизор. Съседи чули подозрителен шум и подали сигнал в полицията. След светкавична реакция на служителите на реда извършителите били задържани под стража за 72 часа. Установяват се и други техни кражби в района.
Снощи към 20 часа в СДВР е съобщено, че в дома си на бул.”Васил Левски” е намерен мъртъв 42-годишният Д.С., неизвестен на полицията. Сигналът подал негов приятел, който го намерил в жилището без признаци на живот. Съдебен лекар установил прободни и порезни рани по тялото. Извършен е оглед, иззети са веществени доказателства. По случая е образувано досъдебно производство. Криминалисти от СДВР работят за разкриване на престъплението.
Ловеч. Около 22.00 часа четири маскирани влезли в дома на Б.Й. /58 г./ и 70-годишния Г.Й. в с.Радювене. Нападателите завързали краката и ръцете на съпрузите, единият бил оставен в банята, а другият - в спалнята. Нападателите откраднали 38 500 лв. от дамска чанта, законно притежаван пистолет «Макаров», 10 000 щатски долара от метална каса, златна гривна около 20 грама от ръката на жената и 4 златни пръстена от шкафче с общо тегло около 30 грама. Щетите в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.           
Благоевград. Благоевградски полицаи върнаха на собствениците два откраднати автомобила. Вчера в РУ МВР двама благоевградчани сигнализирали, че през изтеклата нощ леките им автомобили ”ВАЗ” са противозаконно отнети. В.К. заявил, че колата му е открадната от ул. “Страцин”, а З.З. - от ул.”Петър Зографски”. При проведените незабавни издирвателни действия полицаите открили две изоставени коли в кв.Грамада и жк “Струмско”, отговарящи на описанието на откраднатите. При направена проверка е установено, че те действително са противозаконно отнетите. Колите са върнати на собствениците им. По  случаите в РУ МВР са образувани  полицейски дознания.
Собственичка на  магазин в Сандански се оплакала в полицията за извършена  кражба. Вчера В.М. сигнализирала в районното управление на МВР за кражба от магазин за хранителни стоки на ул. “Одрин” в курортния град. Неизвестен извършител задигнал от търговския обект хранителни стоки и цигари на стойност 1500 лв. При извършения оглед полицаите установили, че в магазина е проникнато чрез взломяване на  задната врата. По случая в РУ МВР е образувано полицейско дознание.
Огнеборци от Благоевград погасиха пожар, възникнал в нощен клуб. Към  16 часа вчера в РС ПБС е получен сигнал за пожар в заведение на ул. “Димитър Талев“ в центъра на Благоевград. Незабавно на място били изпратени два противопожарни автомобила. Огънят бързо бил локализиран и погасен. При инцидента няма пострадали и обгазени. Нанесените материални щети са в процес на изясняване. Специалисти от РС ПБ  работят по установяване на причините за пожара.
Бургас. Бургаски полицаи предотвратиха опит за разбиване на банкомат. Сигнал за инцидента е получен около 04.00 часа във Второ Районно управление на МВР – Бургас. Банкоматът бил монтиран в помещение на частна фурна в кв. «Долно Езерово». Пристигналият на място автопатрул установил, че от сградата се чува шум и излиза дим. При идването на полицаите двама мъже прескочили оградата на обекта и се опитали да избягат. Служителите на реда предприели незабавно заградителни действия и задържали 31 годишните бургазлии З.И. и П.М. Мъжете пътували с лек автомобил «Ситроен». Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. При огледа е установено, че те вероятно са проникнали в помещението на фурната, след като изкъртили метална решетка и взломили заключващия механизъм на прозорец. В корпуса на банкомата бил изрязан отвор д газов оксижен, но кражба не е извършена. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление на МВР – Бургас.
ОДМВР-София. Дванадесет бързи полицейски производства срещу пияни шофьори бяха образувани в районните управления на Софийска област през почивните дни. Само в неделния ден пътните полицаи санкционирали девет водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. През нощта на 19 април в центъра на Ихтиман полицейски автопатрул  спрял за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Г.И. /20 г./ от същия град. Оказало се, че младежът шофира солидно почерпен – алкохолната му проба показала 2,38 промила. Ихтимански полицаи санкционирали още двама пияни водачи същия ден. Рано сутринта на първокласен път 8 станала лека катастрофа. Пристигналите на местопроизшествието пътни полицаи установили, че лека кола “Ауди” при неправилно спиране бил блъснат от “Фиат”. При последвалата проверка за алкохол станало ясно, че шофьорът на италианското возило шофира с 1,93 промила. 27-годишен ихтиманец бил спипан преди полунощ да шофира пиян – пробата му била 1,66 промила. В неделя през нощта автопатрул на РУ-Костинброд спрял за проверка лек автомобил “Мерцедес”, управляван от П.Н. /22 г./. Оказало се, че младежът шофира пиян – 1,43 промила отчел дрегера. С 2,81 промила бил спипан да шофира Х.А. /50 г./ в Костинброд. Пътни полицаи извършили проверката на ул. “Ломско шосе”. Нарушителят отказал кръвна проба. Самоковски полицаи санкционирали своя съгражданин Б.Г./22 г./, който шофирал пиян в неделя през нощта. Младежът управлявал лек автомобил “Опел Астра” с 1,42 промила. Друг самоковец бил спипан да шофира след употреба на алкохол същия ден преди полунощ. Пътни полицаи спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от С.В. /41 г./ При последвалата проба за алкохол станало ясно, че мъжът шофира добре почерпен – 2,09 промила отчел дрегера. Златичанин бил санкциониран от местни полицаи в неделя през нощта. И.Г. /51 г./ шофирал Фиат Типо с 1,88 промила, показала проверката за алкохол. В неделя през нощта дежурният автопатрул на РУ-Своге спрял за проверка “Мицубиши Паджеро”, шофирал 30-годишният Ю.И. от с. Голяновци, Костинбродско. При последвалата проверка за алкохол станало ясно, че водачът шофира с 1, 78 промила.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЮЛЕТИН НА МВР
Автор: Anonymous да 2009-06-16 @ 19:51 EEST
страхотна работа.....ами ако беше химикал...или недай боже нещо бактериологично...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди