изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:53 EEST
2 години затвор за 41-годишен, признат за виновен в убийство по непредпазливост    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд призна 41-годишния Веселин А. Ст. от с. Дъбовик, област Добрич за виновен, че по непредпазливост е причинил смъртта на 53-годишен добричлия, като умишлено му е нанесъл средна телесна повреда - счупване на долната челюст,  което е предизвикало запушване на дихателните пътища и остро възпрепятстване на дишането, довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Той трябва да изтърпи наказание от 2 години лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим, в което е групирано с наложено му наказание по присъда от 2006 г.

Прокурорът по делото поиска ефективно осъждане, и твърди, че обвиняемият е извършил деянието в изпитателния срок по присъда от 1998 г. Според обвинителния акт на 02.06.1999 г. вечерта, след като потърпевшият и Веселин Ст. употребили алкохол, между тях възникнал конфликт, който прераснал в бой. Обвиняемият нанесъл няколко удара в дясната част на лицето и тялото на опонента си, а по-късно разпрата продължила на улицата. Пострадалият отишъл в Първо РУ на МВР, а дежурният полицай го отвел в Центъра за спешна медицинска помощ. Там го прегледали и му изписали рецепта. По-късно свидетел по делото извикал „Бърза помощ” в дома на потърпевшия, той бил приет в хирургично отделение, но на 03.06.1999 г. починал. Петторната съдебно-медицинска експертиза е установила, че лицето е имало заболяване на долната челюст и месеци преди инцидента бил получил разпад на костната тъкан. Нанесените от Веселин Ст. удари са причинили счупване на долната челюст, което е предизвикало запушването на дихателните пътища и остро възпрепятстване на дишането, и довели до смъртта му.

Адвокатът на сина на починалия, конституиран като частен обвинител по делото, настоя за обвиняемия да бъде постановено наказание около средното от предвидените за това престъпление от 2 до 8 години затвор.

           „Повдигнатото обвинение не се доказва,  Веселин Ст. следва да отговаря само  за нанесената средна телесна повреда”, заяви адвокатът му. Според неговата защитна теза, след първото си посещение в Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич, пострадалият е тръгнал към заведение и е бил бит от група хулигани.

          В последната си дума обвиняемият каза, ”че не е нанесъл такива тежки повреди на пострадалия, че той да почине”.

          Добричкият окръжен съд потвърди взетата спрямо Веселин Ст. мярка за неотклонение „подписка” до влизане в сила на присъдата. Тя може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

           

21.04.2009 г.                                                           Пресслужба Добрички окръжен съд 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСПЕРТИЗИ ПО ДЕЛО ЗА УБИЙСТВО

Допълнителни експертизи по дело за убийство от 1999 г.

166 НОВИНИ

КРАДЦИ ЗАДИГАТ КАЗАНИ ЗА РАКИЯ

166 НОВИНИ

 


Сходни връзки

2 години затвор за 41-годишен, признат за виновен в убийство по непредпазливост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди