изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:44 EEST
БРАНШЪТ И ОБРАЗОВАНИЕТО ОБСЪДИХА ПРИЕМА НА КАДРИ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО    
ОбразованиеКамарата на строителите в България ще помогне за половинвековния юбилей на ПГСА "Пеньо Пенев"

В края на миналата седмица се проведе разширено заседание на Управителния и Контролни съвети на Областното представителство на Камарата на строителите в България и Училищното настоятелство на Професионална  гимназия по строителство и архитектура "Пеньо Пенев" в Добрич, съобщи председателят на ОП на КСБ в Добрич Илия Михайлов. В рамките на срещата е било отбелязано, че следващия месец професионалната гимназия в града ни ще отбележи своя 50-годишен юбилей. В рамките на заседанието, ръководено от И. Михайлов, основно е била дискутирана темата, свързана с приема на ученици за учебната 2009-2010 година. От ръководството на Камарата със загриженост са споделили липсата на млади кадри в строителния бранш, както и липсата на желаещи деца, които да кандидатстват и не на последно място - въпроса с липсата на специалности "Пътно строителство" и "ВиК" в гимназията, заяви Михайлов. Дискутиран е бил и проблемът с производствените практики, информираността  от страна на гимназията към строителните фирми за това - какви  кадри подготвят и други.
"В тази връзка и в резултат на срещата ни, Камарата се ангажира да съдейства с една по-голяма разгласа, свързана с приема за учебната 2009-2010 година, която ще бъде насочена  основно към осигуряване на витрина в центъра на града, изпращане на дипляни и афиши до всички строителни фирми в областта, транспорт от строителните фирми за обхождане на училищата от региона, с цел набиране на кадри и участие на представители на Камарата и гимназията в телевизионни и радио предавания, свързани с приема на ученици за новата учебна година" - заяви председателят на Областното представителство.
Михайлов заяви, че Камарата поема ангажимент и по отношение честването на половинвековния юбилей на професионалното училище през май. "Ще окажем помощ на гимназията в кампанията за набиране на средства за юбилея, осигуряване присъствие на ръководителите на фирми, бивши възпитаници на гимназията и активно ще се включим в цялостната организация по тържествата" - заяви още Михайлов.
 


Сходни връзки

БРАНШЪТ И ОБРАЗОВАНИЕТО ОБСЪДИХА ПРИЕМА НА КАДРИ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БРАНШЪТ И ОБРАЗОВАНИЕТО ОБСЪДИХА ПРИЕМА НА КАДРИ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО
Автор: Anonymous да 2009-04-22 @ 16:31 EEST

тоя що говори глупости?

БРАНШЪТ И ОБРАЗОВАНИЕТО ОБСЪДИХА ПРИЕМА НА КАДРИ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО
Автор: Anonymous да 2009-04-22 @ 20:58 EEST
При сегашния хаос в образованието, особено в професионалните гимназии, не можем да се надяваме на добре потготвени специалисти.........

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди