изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:25 EEST
Петър Христозов: Станишев може да бъде отвлечен    
Интервюта Сергей Станишев може да бъде отвлечен. Според новата мода и Бойко Борисов по-скоро ще бъде похитен, отколкото убит. Един министерски пост се купува за 100 милиона лева. Това заявява в интервю за в. "Шоу" бившият съветски разузнавач, а сега автор на много книги – Петър Христозов. Той разказва още, че издателят Свилен Вълчев е физическият убиец на Андрей Луканов.

- Г-н Христозов, как ще тълкувате посланията на Сретен Йоцич от Белград? Наистина ли е издал смъртна присъда на може би бъдещия премиер на България Бойко Борисов?

- Ако караме подред, най-напред трябва да ме питате кога и защо е пристигнал Сретен Йоцич в България. Защото той не е пристигнал, а е изпратен от сръбските служби. В онзи момент само той може да заобиколи ембаргото. Това е международна практика. За такива мисии службите по цял свят използват престъпници от голям калибър. Целта на нашите служби е да проникнат отвътре в престъпните схеми, свързани с него, или да получат доказателства, за да изправят босовете пред съда. Ответните служби пък – в случая сръбските, му изграждат легенда, алиби за “трансфера” в съответната страна като архипрестъпник със свои собствени мафиотски интереси.

- Ако Сретен Йоцич е бил дълбоко потопен агент на сръбските служби, то конфликтът му с известни сръбски политици, заради които се бил преселил в България, е класическа легенда?

- Естествено. При тази схема рисковете са много. В България той плаща за чадъра, който опъват нашите служби над него. Но се отчита и с информация. В тези работи водите са дълбоки – сръбските служби няма как да не надушат двойната игра на Сретен, но приоритетът все пак е да осигурят заобикалянето на ембаргото. Доколко Сретен Йоцич е “снасял” ценна и автентична информация на службите ни, въпросът е спорен, но аз съм склонен да смятам, че сме получили доста ценни сведения. В спецслужбите ни още има много свестни хора, които не се интересуват от големите игри. Те знаят например, че днес един министерски пост струва 100 млн. лв., плаща се и се изкупува с лихвите. Но никой нищо не може да направи срещу тези гигантски далавери.

- Идва Сретен Йоцич в България и помага на страната си. Как? Кои са първите му удари, кои са българските фактори, участвали в реализацията на благородната му мисия?

- Първото, което направи Сретен Йоцич, беше да изнесе чрез каналите си няколко влакови композиции амониева селитра от химическия завод в Димитровград. Специалистите знаят, че тази суровина е основната субстанция за производството на доста видове боеприпаси. Чрез каналите на Сретен Йоцич фирмата “Булс”, свързана с Елена Костова, пък изнесе хиляда цистерни гориво чрез посредничеството на човека на Сретен Йоцич - Милетиевич. Самите цистерни още са в Сърбия – дори и празни, но това са български активи на една огромна стойност, а ние не смеем да си ги поискаме, защото тогава трябва ще се самоуличим,

че сме нарушавали югоембаргото по времето, когато напирахме към НАТО,

тупахме се по гърдите във вярност към САЩ, западния алианс и т. н.

- Но защо вътрешният министър Бонев не удари Йоцич? Така Бонев щеше да има нещо срещу Костов – заради далаверите на жена му?

- Как да стане, като по същото време Куйович, който беше част от схемата на Сретен Йоцич, беше под закрилата на ген. Атанасов в далаверите си със синтетичната дрога. Генерал Бонев пък си играеше своя игра с Пламен Юруков в схемите с кафе “Спетема”. Бонев имаше и още един човек в тия игри – Георги Соколов от ЦКС-то, който беше основният вносител на кафе “Нова Бразилия” и водка “Столичная”. И трябва да знаете, че когато нещата се нажежат около такива политици, сметката я плаща мафията. Такива са правилата на играта.

- И все пак Бойко Борисов се бои от отмъщението на Сретен Йоцич и в момента е най-охраняваният политик в България?

- Блъф. Изграждане на имидж. Бойко Борисов е пределно наясно, че Сретен Йоцич е загубил голяма част от влиянието си. Заплахата е информацията, която има за него. Йоца Амстердамеца не е глупак. Няма сметка да ликвидира бъдещия премиер на България. 

Има сметка да го рекетира с послания.

От това той, а и сръбските служби ще спечелят много повече, отколкото да похарчат няколкото милиона за убийството на Бойко Борисов.

- И все пак Бойко се огради с двойна и тройна охрана, с което иска да покаже - ето, аз съм най-големия враг на най-големия мафиот на Балканите и животът ми виси на косъм.

- Бойко нищо не го заплашва. Убийство не го грози, но посланията на Сретен Йоцич по същество са послания на сръбските специални служби към Бойко. Ние знаем кой си. Ти също знаеш, че ние знаем. Това послание от Белград е отправено към бъдещия премиер на България и занапред би трябвало да доведе до сътрудничество в някои доста важни и деликатни области между двете страни.

- Защо не допуснем, че посланието от Белград означава мъст за Бойко заради ареста и екстрадирането на Йоцич в Холандия?

- Йоско Амстердамеца е помъдрял. Ако искаше да ликвидира Бойко Борисов, вече да го е сторил. Пък и политическите убийства вече не са на мода. От тях не се печели.

- И какво ще ги замести?

- Отвличанията на политици.

- И какво ще спечелят похитителите от това?

- Много сте наивни.

Няма охрана на виден политик или държавник, която да не е била купена с много пари.

Да не говорим пък за България. Няма полиция, служби, особено у нас, които да не бъдат купени и да не съдействат за подобна акция.

- Кои са потенциалните жертви на тези бъдещи отвличания?

- Това могат да бъдат Сергей Станишев, Бойко Борисов и т.н. Похитителите ще спечелят много пари, огромни откупи. Като представители на определени интереси ще поставят определени ултиматуми за определен политически курс, определен вид колаборация със сенчестите структури и т.н. Зависи от конюнктурата.

- Това звучи абсурдно! Цялата държава пази държавните мъже, а някой ги отвлича, договаря се с тях и на всичко отгоре получава огромна печалба?

- В България това не е толкова абсурдно. Когото и да попитате от високите етажи в спецслужбите, ще ви каже, че пробив може да се получи на което и да ниво, включително най-високото. Много неща са изглеждали абсурдни, докато не са се случили. Как ви изглежда следният вариант – Сергей Станишев преди изборите е отвлечен, след продължителна сага

само службите знаят на каква цена и срещу какво ще бъде освободен.

След освобождаването му политиката на България спрямо някои съседи вече не е същата. Как ви изглежда подобна хипотеза? Невъзможна? Не! Тя е напълно възможна. Това е бъдещата тенденция в глобалния и регионалния тероризъм. И най-комплициран ще бъде проблемът за страни като България, в които един политик не струва и пукната пара за народа. Да не говорим за колегите му, които по-скоро биха се зарадвали на подобно събитие...

- Вие сте автор на най-нестандартното посвещение към генерал Любен Гоцев. Можете ли да го цитирате?

- Разбира се: “На един мръсник с признателност.” Защото, когато жена ми беше болна от рак, той ми е помагал финансово. Съпругата ми по-късно почина. Но когато трябваше решително да ми помогне, Гоцев ми отказа. Тогава аз реших да разкрия някои неща от неговия живот. Не съм го афиширал с името му, но той се позна и веднага започна да пише лъжи по вестниците за мен. Каза, че съм бил в негова фирма, че той ме издържал. Няма такова нещо. Напротив, не съм работил в негова фирма, аз разузнавах неговите фирми. Те се занимаваха с контрабанда на скрап, на старо желязо и цигари. Ген. Гоцев е създателят на т.нар. Ортодоксална банка “Свети Никола”. Тя беше за парите на личности, които са ги правили по изключително нечестен начин. Не си струва да говорим за него. Той никога не е дирижирал политиката в България. Като разузнавач Любен Гоцев се подвизаваше в Брюксел. Там го разобличиха американските служби и го направиха техен човек.

- А каква е личната му трагедия, за която загатнахте в предишния ни разговор?

- Гоцев имаше една болна дъщеря в Щатите. Българските разузнавачи на кадрова служба (като него) и дипломатите не получаваха кой знае колко пари за тамошните стандарти. Трябваше да заработват странично. И той си ги заработваше.

Разкриват го агенти, чийто произход е български.

Те претърсват квартирата на Любен Гоцев в Брюксел и намират много храна за кучета и котки. Задават си въпроса: той обича ли животни? Не! Няма в дома си нито куче, нито котка. Животинската храна я консумира самият Любен Гоцев! Пести пари човекът. Така агентите разбират, че Гоцев има нужда от долари и му предлагат да си ги заработи.

- Отричате общоприетото мнение, че Любен Гоцев е сив кардинал, а кръгът “Монтерей” е правителство зад кадър?

- Твърде, твърде прозрачна е дейността на Любен Гоцев, за да дърпа конците той в България. За мен той е по-скоро бизнесмен. Познавам живота на разузнавачите ни в подробности. Само един от големите в разузнаването е почтен. Това е Пеню Костадинов. Той работеше в научно-техническо разузнаване и правеше услуги на ГРУ и на българските служби относно техника и различни технологии. Пеню Костадинов беше предаден в САЩ от наши разузнавачи, които бяха вербувани от американците. Лежа две години, загуби жена си, двамата си сина. Върна се в България гладен, болен, бос и гол. Пеню беше разменен срещу шест американски шпиони, осъдени на доживотен затвор в България! Той не стана нито генерал, нито шеф. Говоря за времето преди 10-и. Сега този голям българин не е добре психически.

- Според вас значението в политическия ни живот на ген. Любен Гоцев е силно преувеличено?

- Кръгът “Монтерей” е просто игра на кръга “Банкя”, на братя Черневи. Те издигнаха и Бойко Борисов. “Монтерей” е измислен кръг. В него само Виктор Вълков е потомствен разузнавач. Той е син на инж. Георги Вълков, който е осъден на смърт от цар Борис Трети и разстрелян. Наскоро, на 83 г., умря и сестрата на Вълков - Ивайла Вълкова, известна журналистка. Виктор винаги е бил маша в ръцете не толкова на българското, колкото на чуждите разузнавания. Като баща си...

- Какво става в МВР? Всеки ден – отвличания, обири, убийства...

- Опасността за държавата е вътре в МВР. Румен Петков е за затвора дори само за това, че освети Алексей Петров. Аз искам да бъда обективен. Не симпатизирам нито на Румен Петков, нито на някой друг. Братя Галеви извикаха Румен Петков на среща, за да се оплачат от неговия главен секретар – Валентин Петров, един жалък пазарджишки полицай. От Пазарджик той постъпи във второ полицейско управление в Пловдив и се включи в производството на амфетамини. Забележи - в качеството си на главен секретар на МВР Валентин Петров тръгна да рекетира братя Галеви да му дадат пари, защото е разбрал с какво се занимават. Знаете, че в Дупница беше фабриката която произвеждаше витамин С, после произвеждаше амфетамини.

Като генсек на МВР Валентин Петров поиска от братя Галеви да му платят 3 милиона!

Защо?! Защото не може да има производство на дрога без помощта и чадъра на полицията. Рекетът на Петров е престъпление - но някой да го разследва и да го съди?!
Запишете си с червени букви едно изречение – не е възможен трафикът и производството на каквито и да е наркотици без съдействието на полицията. Зад всеки наркотрафикант стои по един полицай, и той се издържа от него.

- Знаете много за първия милион на много известни люде...

- Когато работех във Ватикана, бях с бащата на Емил Кюлев – Александър Кюлев. Той е полковник и работеше за Държавна сигурност. Този човек си е чист криминалист. То и синът му Емил Кюлев завърши школата като криминалист, стана старши лейтенант. Но като му даде пари Андрей Луканов, той стана вече назначен бизнесмен, назначен банкер, назначен милионер. Парите, с които сега се лигави Весела Кюлева, рано или късно ще й се отнемат.

- Не можете да отречете обаче, че сделката на вдовицата по продажбата на ДЗИ беше успешна за нея. Вероятно Весела разбира от правене на пари?

- Весела Кюлева разбира от харчене на пари и от мъже. Аз имам една книга за Кюлев – “Кой има изгода”. Там съм писал за една Анжела, която беше едновременно и любовница на Кюлев, и моя любовница. Още като ученичка тя беше любовница на Румен Петков. Това, че

аз, Емил Кюлев и Румен Петков сме баджанаци,

съм го съм признал и съм го написал в книга. Анжела (това е условно име) изгради финансовата империя на Кюлев - тя беше мозъкът. Плевенчанка, сега живее в Италия. След като се скара с нея, Емил се ожени за тая глупачка Весела.

- Защо след като е толкова умна, Емил Кюлев я разкара?

- Защото Весела го ревнуваше от нея. Описал съм протяжните и дълги обяди и вечери на Емил и Весела в “Шератон”. Весела е проста жена, но късметлийка. А тези пари, които сега са й като наследство, той имаше да ги връща на други хора. Заради тях го и убиха. Това е тайната на този разстрел. Убиха го заради невърнатите пари. Парите, които сега вдовицата наследи. Рано или късно ще й бъдат взети. За разлика от Весела другата известна вдовица Дарина Павлова е торба, актриса, тя е г-жа никоя, крава. Получи някакво наследство от Илия Павлов, който беше умен играч. Луканов си го хареса, беше зет на ДС-генерала Чергиланов, но се разведе с щерка му...

- В първия бизнес на Илия Павлов - рязането на съветски подводници край Малта, не участва ли и издателят Свилен Вълчев, когото осъдиха за убийството на съдружника му Иво Пашалийски?

- Точно така. Той е много интересен, защото е реалният убиец на Андрей Луканов. В момента е осъден за убийството на Иво Пашалийски – издателя, дето го удавиха в банята на хотел Хемус. А истината е, че той уби Луканов.

Беше любовник на дъщеря му - Ани.

Тя няма друг мъж в живота си, обичаше го. Той е умно момче – беше най-младият подполковник в УБО. А баща му, полковник в УБО, беше най-довереното лице на Тодор Живков.

- Защо любовникът на Ани Луканова ще има мотив да убие баща й?

- Защото Лили Герасимова, майката на Ани, жената на Луканов, е абсолютно против любовната връзка на дъщеря си със Свилен. Той беше женен, имаше семейство, но се разведе заради Ани.
Пак казвам – точно този Свилен е реалният убиец на Андрей Карлович. Това можеш да го пишеш. Защо той? Ще ти кажа. Андрей Луканов го подкрепи като любовник на дъщеря си, но в един момент се отдръпна от него, вече не му беше гръб. Това сломи Свилен, който е психически неуравновесен човек.

- Илия Павлов не участва ли по някакъв начин в убийството на Луканов?

- Не, нито Илия Павлов, нито Жан Виденов имат нещо общо с убийството на Луканов. Макар Жан да го нарочиха за моралния убиец на Андрей Карлович. Колкото и да звучи невероятно и сензационно – убийството на Андрей Луканов е на базата на лична драма и трагедия на семейство Луканови.

- Според вас убийството на спрягания за баща на родната мафия Андрей Луканов е просто една битово-семейна драма?

- Да. Версиите на следователя Ботю Ботев са дълбоко неверни. Ботев е един мошеник, престъпник и садист. Той прави съчинения на тема “убийството на Луканов”...

Интервю на Славей Костадинов и Мария Друмева
http://blitz.bg
 


Сходни връзки

Петър Христозов: Станишев може да бъде отвлечен | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Петър Христозов: Станишев може да бъде отвлечен
Автор: Anonymous да 2009-04-22 @ 19:53 EEST
MNOGO MI HARESA
Петър Христозов: Станишев може да бъде отвлечен
Автор: Anonymous да 2009-07-26 @ 21:52 EEST

A! Г-н Христозов, как е възможно да има такива личности като Вас. Какви са тези неща - убийства, изнудвания. Ка

Петър Христозов: Станишев може да бъде отвлечен
Автор: Anonymous да 2009-07-26 @ 21:57 EEST

A! Г-н Христозов, как е възможно да има такива личности като Вас. Какви са тези неща - убийства, изнудвания. Как е възможно да квалифицирате съпруги, на когото и да било като крави и не знам още какво - какъв е този бълвоч и простотия, как си позволявате да говорите за Л.Герасимова. Отвращението от Вас няма как да бъде прикрито...просто. И аз не мога да го скрия.

А.Маждракова

Петър Христозов: Станишев може да бъде отвлечен
Автор: Anonymous да 2009-07-26 @ 22:28 EEST
Не му обръщайте внимание на този "списовател"..........
Петър Христозов: Станишев може да бъде отвлечен
Автор: Anonymous да 2009-07-27 @ 00:20 EEST
Направо ме кефи откъде има толкова информация, кой е убил Луканов... На мен обаче предложената версия ми се струва невероятна. Хем убиецът е неуравновесен, пък хем следователите не са го разкрили. Някак си от космоса идва цялата версия.
Петър Христозов: Станишев може да бъде отвлечен
Автор: Anonymous да 2009-07-28 @ 13:18 EEST
Е за това всички в БГ са "маскари''. Щото всеки плюе срещу всеки, без никакви последици. И хората не знаят кой крив, кой прав... Тоя като иска да напише книга или да отиде в прокуратура да разказва... Такива писания по медиите може да има само в ненормална държава като БГ......
Петър Христозов: Станишев може да бъде отвлечен
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 23:41 EEST
Няма  смисъл  да  го  отвличат
Петър Христозов: Станишев може да бъде отвлечен
Автор: Anonymous да 2009-11-25 @ 08:00 EET
www.nestor.hit/page3.html

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди