изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:49 EEST
РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ ДОБРИЧ И КОНСТАНЦА    
НовиниПоредна работна среща с представители на окръг Констанца и на Националната агенция "Пътна инфраструктура" се проведе вчера под председателството на зам.-областния управител инж. Михаил Стоев, съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

 Във връзка с подписана декларация между местните и регионални власти на Област Добрич и окръг Констанца се активизира процесът на внасяне и реализиране на проект в рамките на Програмата за ТГС Румъния-България 2007-2013 г. В рамките на срещата е станало ясно, че са подготвени предпроектни проучвания от страна на НАПИ и са предоставени  на румънската страна. В процес на разработка е техническата документация по проекта. В дискусията се доизяснени технически  параметри и се обсъдени възможностите за улесняване на процеса за съфинансиране. От двете страни смятат, че последователното реализиране на  етапите от строителството на трансграничния туристически път между Крушари и Баняса не само ще допринесе за постигане на целите на Програмата за ТГС, но и ще подпомогне  социално-икономическото и културно развитие на двете побратимени общини, ще активизира процесите по протежение на общата сухопътна граница между България и Румъния. Това е заявил и в предварителен  разговор с румънските партньори губернаторът д-р Ердинч Хаджиев. 
 


Сходни връзки

РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ ДОБРИЧ И КОНСТАНЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди