изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:49 EEST
Ц. ЦОНЕВ: "ТРЯБВА ДА ИМА И ЛОКАЛНА ЦЕНА НА ГАЗТА"    
НовиниПо повод провелата се вчера във Варна дискусия с министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров за бъдещето на газовите находища, кметът на Каварна Цонко Цонев, който също взе участие, заяви за НДТ:

"Трябва да има локални държавни цени на газта в страната. Смятам, че сегашното положение не е честно спрямо хората. Например, ние по време на газовата криза нямахме проблеми с доставките на синьото гориво, защото ползваме находището край Българево. От друга страна обаче плащаме същата цена, както и всички останали, които ползват газ на "Газпром". Тази висока цена доведе до отлив и дори в момента дружеството ни, което извършва газификация, почти е спряло да работи, защото по-евтино излиза отопление на ток, отколкото на газ. Настоявам да има по-ниска цена на газта от локални находища, което поставих и на министъра на икономиката и енергетиката".
Цонев смята още, че е много добър вариант "Галата" да се превърне в газохранилище, още повече, че представителят на концесионера "Мелроуз Рисорсиз" Дорита Ангелова е заявила, че има готовност да бъдат положени тръби на нужните 5-6 километра, за да се стигне до газохранилището на Галата, допълни още каварненският градоначалник. Той припомни, че залежите само на Калиакра ще стигнат за 20 години, по данни на експертите.
 


Сходни връзки

Ц. ЦОНЕВ: "ТРЯБВА ДА ИМА И ЛОКАЛНА ЦЕНА НА ГАЗТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди