изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:03 EEST
В ДОБРИЧ ПАРТИИТЕ СЕ РАЗБРАХА ЗА КВОТИТЕ В СИК    
НовиниВчера се проведоха консултации при кмета Детелина Николова относно разпределението на квотите в секционните избирателни комисии за изборите за Европейски парламент в община Добрич.

Със заповед на кмета бе определен броят на секционните комисии в града да е 136, с възможност те да са 139 при достатъчен брой избиратели в МБАЛ, в Следствения арест и Дома за стари хора.   
На консултациите е решено Коалиция за България да има квота от 50 места за председатели, зам.-председатели и секретари на СИК. Квотата на ДПС е по 28 места за председатели, зам.-председатели и секретари, НДСВ ще има по 22 места, Атака - по 11. ОДС ще има квота от по 11 места, а ДСБ - ще има по шест председателски и шест секретарски, и пет зам.-председателски места. Така общият брой на местата за коалицията ОДС-ДСБ ще е съответно 17 председателски, 17 секретарски и 16 зам.-председателски места. ГЕРБ ще има шест места на председатели, шест за зам.-председатели и пет за секретари, а движение "Напред" ще има по шест зам.-председатели и секретари и пет председатели.
До 27 април политическите партии трябва да представят в общината поименните списъци, а до 7 май сформираните секционни комисии да се изпратят за назначаване в РИК, каза секретарят на общината Румен Русев.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ПАРТИИТЕ СЕ РАЗБРАХА ЗА КВОТИТЕ В СИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди