изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:41 EEST
НА ФИНАЛ СМЕ!    
Спорт

Георги Андреев: “Имаме отбор, който заслужава да спечели шампионската титла”



Ханбдалистите на “Добруджа Сплендид” успяха да се класират за финала в първенството при мъжете. Това стана, след като в полуфиналните плейофи елиминираха шампиона на "Локомотив-Металекс билд" с 2:1 победи. В решителния двубой добричлии тотално надиграха “железничарите” насред Варна с 34:23 (15:10). По този начин морската столица на България за първи път няма да приюти шампионската титла след осем поредни сезона, в които бе №1 в мъжкия хандбал.

След като си размениха по една домакинска победа, "Добруджа Сплендид" и "Локомотив Металекс Билд" се срещнаха във Варна в решителен двубой за класиране на финал. Добричлии взеха контрол над мача още от първата минута и нито за момент не позволиха на съперника да се доближи в резултата. Още след 30 минути игра преднината на жълто-зелените бе 15:10. През втората част добруджанци зарадваха най-вярната хандбална публика в страната като довършиха шампиона с категоричното 34:23. Дълго след края на мача агитката от Добрич продължи да скандира имената на своите любимци и да пее песните за жълто-зеления клуб. Така с общ резултат 2:1 победи добричлии детронираха "Локомотив" още на полуфиналната фаза. За добруджанци предстоящият финал ще е втори в последните три сезона. Те са амбицирани да попълнят комплекта си от медали като към среброто и бронза от последните две първенства добавят и злато. В серия до три победи от пет мача титлата ще си оспорват "Добруджа Сплендид" и Шумен. В първите два мача добричлии ще са гости на 2 и 3 май. Възможно е мачовете обаче да не са в Шумен, тъй като залата не е с необходимите размери, а освен това не разполага с трибуна за фенове, а на тези срещи се очаква поредната инвазия на добруджанската агитка. Добрич приема финала в зала “Русалка” на 16 и 17 май. Ако резултатът и след това бъде 2:2 победи, то домакин на петия последен двубой ще бъде “Шумен” заради по-предното си класиране от редовния шампионат.

“Имаме отбор, който заслужава да стане шампион. Разполагам с видеозаписи от срещи на съперника. Имам информация как играят. Сега ми остава само да избера правилната тактика, с която да ги надиграем”, каза за НДТ клубният бос Георги Андреев.
 


Сходни връзки

НА ФИНАЛ СМЕ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди