изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:07 EET
Отвлеченият Сотиров е бил в УС на банка на СИК    
Новини Дъщерята на отвлеченият бизнесмен Вене Сотиров – Ирина, отрече баща й да е имал връзка с групировки и със СИК, но призна, че той е бил в Управителния съвет на Първа източна международна банка, която се считаше за притежание на фигури от силовата групировка СИК. Ирина Сотирова отрече по Нова телевизия да е искан откуп за баща й .

Още никой не се е свързал с мен. Информацията, че е поискан откуп, е абсолютно погрешна, каза тя. По думите й тиражираната сума в медиите от 500 хиляди евро е недостижима и невъзможна.
Искрено се надявам похитителите да са разбрали, че са допуснали грешка. Ние нямаме такива средства, каза още дъщерята на Вене Сотиров. Според нея това, което е подвело похитителите, са хубавите служебни автомобили, лъскавите магазини, които правят и търговията им на едро.

Според Ирина Сотирова баща й 32 години е само ръководител на голямо предприятие. 64-годишният мъж е и изпълнителен директор на две кооперации с регистрация в софийския квартал Челопечене - "Мургаш Кооп" и ВРК "Мургаш-Кремиковци".  Нямал голяма собственост и връзки с групировки, но призна, че Вене Сотиров е бил в УС на Първа източна международна банка.
Тя беше категорична, че ако се поиска откуп, щяла да плати, като си продаде апартамента и колата. 

По непотвърдена информация вчера бе поискан е откуп за отвлечения бизнесмен Вене Сотиров.  Поисканата сума е над 1 млн. лева. Според информация на БНТ семейството на Вене Сотиров са получили симкарта, която след поставяне в мобилен телефон е показала непрочетен есемес, уточняващ сумата, срещу която той ще бъде освободен.

64-годишният Вене Василев Сотиров беше отвлечен на 16 април пред блок 133 в столичния квартал „Сухата река”, където живее. Това стана три дни, след като беше освободен бизнесменът Киро Киров. Похитителите са били четирима. Двама от тях са били в полицейски униформи с неприкрити лица, а другите двама са били с полицейски униформи и качулки с надпис „Полиция”.

По свидетелски показания Вене Сотиров паркирал джипа си пред блока и тръгнал да се прибира. Тогава от полицейска кола изскочили двама с качулки и автомати, другите двама чакали в колата. Той се развикал, а те употребили сила, тъй като бизнесменът е едър и силен човек. Пред входа има капки кръв, паднали са и ключовете му и дребни стотинки. Група деца, които са играели пред входа, са видели всичко. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Отвлеченият Сотиров е бил в УС на банка на СИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди