изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:34 EEST
Костов: Който не гласува, гласува за Доган    
ПолитикаНе може България да бъде управлявана от "малка етническа партия, която се е превърнала в символ на корупцията, която не се интересува от националните интереси, а се е взряла в собствения си келепир.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, където изнесе лекция, предаде “Фокус”.
„Вие трябва да отидете да гласувате. Кажете на всеки, който не отиде да гласува, че гласува за Доган”, обърна се бившият премиер към студентите.
Костов заяви още, че България трябва да бъде този фактор в европейската политика, който да бъде убеден, че Турция изпълнява Копенхагенските договорености за членство в Европейския съюз. Така Иван Костов отговори на въпрос на студент каква трябва да е позицията на страната ни по отношение на членството на Турция в ЕС.
„Ако България не бъде убедена, страната трябва да гласува против това членство. Република Турция участваше в организирането на екскурзии за гласуване в България с цел да се заемат определени позиции и да се извлекат определени ползи. Къде го има това нещо? Турция трябва да закрие министерството за т.нар. външни турци. Това би било стъпка в правилната посока. Ако Турция се превърне в страна, изпълняваща критериите на ЕС, то това ще бъде мощен стабилизиращ фактор в региона. Но не трябва да й се правят компромиси, защото компромисите се плащат от съседите”, категоричен беше Костов.
Той заяви още, че трябва да бъде намалена едностранната енергийна зависимост на България от Русия и да бъде затворен отрицателният търговски баланс между двете държави. Изнасяме за няколко милиона, а внасяме за няколко милиарда и то предимно енергийни ресурси.
Лидерът на ДСБ обясни, че енергийният форум, който в следващите дни ще се проведе в София, е трябвало да завърши с подписването на договорености за „Южен поток”, но това, явно, е отпаднало и затова тази среща се разтоварва от очаквания.
„ЕС осъзна, че е уязвим от руската енергийна политика. Това, което се мисли, е как да бъдат намалени рисковете. Ние предполагаме, че ще има много силна консолидация по отношение на "Набуко" на една последваща среща, като този проект е диверсифициране на доставките”, каза още Костов. dir.bg
 


Сходни връзки

Костов: Който не гласува, гласува за Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди