изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:47 EEST
Германия: САЩ да си приберат ядрените оръжия    
По света
Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер предложи Съединените щати да премахнат арсенала си от ядрени оръжия, разположен на германска територия. Това предаде германската агенция ДПА, цитирана от БТА.


"Ако искаме Европа да стане зона без ядрени оръжия, това трябва да се приложи и към онези ядрени оръжия, които все още се намират в Германия", заяви Щайнмайер пред Бундестага по време на днешната парламентарна дискусия за ядреното разоръжаване.
Той потвърди подкрепата си за призива на Барак Обама за избавянето на света от ядрени оръжия. Германският външен министър допълни, че това няма да бъде лесно и ще изисква повече търпение.
В началото на месеца, по време на посещението си в Прага, самият Обама заяви, че САЩ ще поведат стремежа за свят без ядрени оръжия.
„Някои спорят, че разпространението на ядрени оръжия не може да бъде спряно, подобен фатализъм е смъртоносен. Днес аз изразявам ясното желание на Америка да видим свят без ядрени оръжия", заяви тогава президентът. dir.bg
 


Сходни връзки

Германия: САЩ да си приберат ядрените оръжия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди