изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:14 EEST
БСП потегля на лов за гласове в Турция    
Политика
Областното ръководство на БСП в Кърджали смята изключително сериозно да работи предизборно с българските изселници в Турция, съобщи БГНЕС, като се позова на данни от местната партийна централа.


В събота с три автобуса от Кърджали за Одрин потеглят най-преданите червени активисти, водени от бизнесмена и член на Висшия съвет на БСП Назми Мюмюн. В програмата на посещението е предвидена среща с изселническите организации, които се занимават с проблемите на турците, преместили се по време на Възродителния процес.
Лидерите на столетницата съобщават неофициално, че ще работят за привличането на турски гласове от средите на твърдия електорат на ДПС. Твърдят обаче, че няма да организират "изборен туризъм" с автобуси през границата.
"Ще припомним на нашите хора, че за техните интереси и проблеми има и друга партия освен ДПС и ще ги уверим, че няма да сбъркат ако на предстоящите избори ни подкрепят. Готови сме и да се извиним за Възродителния процес, макар част от нас самите да сме били негова жертва и потърпевши", заяви Назми Мюмюн.
"Държавни глави и висши политици от България поднасяха извиненията си за смяната на имената на турците, като се възползваха от официалните си визити в Турция, а ние ще го направим съвсем човешки, за да ни повярват", каза още той.
Програмата на пътуването до Одрин предвижда и среща на лидерите от Кърджали с местната централа на Турската социал-демократическа партия, чийто национален лидер е Дениз Байкал. Очаква се двете областни ръководства да подпишат протокол за сътрудничество, като представителите от Кърджали силно разчитат на подкрепа за изборите.
Според активисти на БСП в Кърджали е логично операцията сред изселниците ни в Турция да даде положителен резултат. По неофициална информация в момента между лидерите на БСП и ДПС в града вървят преговори хората на Доган да подкрепят мажоритарния кандидат на червените. Какво обаче ДПС ще поиска в замяна, още не било ясно. dir.bg
 


Сходни връзки

БСП потегля на лов за гласове в Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди