изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:51 EEST
Братя Галеви отиват на избори    
Новини
Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, ще се кандидатират на изборите за национален парламент вероятно като независими депутати.


Това заяви по Дарик адвокатът на братя Галеви Менко Менков. "Задава се въпросът защо тези двама български граждани не могат да се кандидатират за депутати, а всички останали да могат. В България има стотици, ако не и хиляди, души с мярка за неотклонение «задържане под стража” в арестите и затворите, всички те имат конституционното право да се кандидатират”, обясни Менков.
Да, те ще се кандидатират, ще упражнят конституционното си право, категоричен е адвокатът.
На въпрос как ще стане това, Менков отговoри, че не знае, не бил юридически консултант, нито пък политически. Той обаче сподели, че "не са ми казвали по какъв начин дали от БСП ще се кандидатират, или ще бъдат независими, или от някоя друга политическа партия. Вероятно ще вземат това решение, след като президентът Първанов насрочи изборния ден и стане ясно кога ще бъдат изборите."
Единственото, което мога да кажа е да предам тяхното решение след отправената им, така да се кажа покана от прокуратурата.
Но е категорично ясно, че ще се кандидатират. Резултатът от тези избори ще покаже настроенията на гражданите дали те търсят новото и за това дали имат политически натиск, политическа цел, за задържането на тези господа, коментира Менков.
Излизането на Галеви от ареста по никакъв начин не прегражда търсенето на наказателна отговорност. Всеки един депутат може да се окаже в последствие със снет имунитет, допълни адвокатът.
Адвокат Менко Менков съобщи още, че вероятно ще поиска промяна в мярката за неотклонение на братя Галеви, които са в ареста вече 5 месеца по обвинение за организиране на престъпна група, рекет и изнудване на журналист. Според защитника можело да се говори за тенденциозност в работата на разследващите по делото, които «събирали доказателства предимно за обстоятелствата в полза на обвинението срещу братя Галеви”. dir.bg
 


Сходни връзки

Братя Галеви отиват на избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди