изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:36 EEST
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЛОБИРА В НАПИ    
НовиниЗам.-областният управител Владимир Калчев бе в края на миналата седмица в столицата, където проведе срещи в Национална агенция "Пътна инфраструктура" /НАПИ/. Това съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

В срещата си с директора на дирекция "Ремонт и експлоатация на пътищата" Благовеста Дидьова, са били обсъдени няколко варианта на предварителни  количествено-стойностни сметки, предложени от зам.-областния управител. Сметките касаят текущи ремонти на пътни отсечки в на територията на община Генерал Тошево  - между селата Преселенци-Горица-Великово-Сираково-Сърнено, с дължина 15 км и Сърнено-Спасово, с дължина 4 км.
От администрацията допълват, че пътната настилка на тези участъци е в крайно лошо състояние, като в следствие на дългогодишната експлоатация асфалтът е разрушен. Влошените  технически и оперативни характеристики са сред основните препятствия  за осъществяване на удобен и бърз транспорт, пред които са  изправени жителите не само на общината, но и на цялата област. В рамките на проведените в НАПИ срещи Вл. Калчев е предложил цялостно преасфалтиране на участъците, за което е нужна сума в размер на около 4.5 млн.лв. Тази седмица предстои среща и с изпълнителния директор на агенцията инж. Янко Янков, на която ще продължи обсъждането на този въпрос. Ще се дискутира още и предложението за разширяването на пътя Добрич - Варна и довършването на участъка Добрич- Албена. За пореден път от областна администрация припомнят, че подобряването на транспортната инфраструктура е приоритет за екипа на областния управител, като във фокуса на екипът на губернатора и заместниците му е усъвършенстването и модернизирането на пътната мрежа, като ключов фактор за привличането на инвеститори в региона, и заявен общ стремеж да се отговори на изискванията и на бизнеса, и на всички жители на област Добрич за удобен транспорт.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЛОБИРА В НАПИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди