изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:07 EEST
„Вечерне новости”: Смъртта на Горан Марич е била очаквана в престъпните кръгове в Сърбия    
По светаБелград. Истинската мишена е бил Горан Марич-Маре, докато приятелят му Илия Новович е бил съпътстваща жертва. Това са първите коментари във връзка с жестокото убийство на двамата приятели. Овъглените им тела бяха открити в нощта на четвъртък срещу петък в нивите край Добановци, пише сръбският вестник „Вечерне новости”. Преди да бъдат подпалени в джипа на Новович, двамата мъже са били застреляни.


Смъртта на Марич по всичко изглежда е била очаквана в престъпните кръгове. Според неофициална информация ликвидацията му са искали мнозина, а главната причина са били дългове от миналото. Предполага се, че е влагал в много сделки, около които „са се въртели” много пари. Не е спазвал договорите, заради което си е навлякъл гнева на мнозина и си е спечелил много врагове.
За убийството на Новович засега има две версии. Според едната е пострадал като „неудобен свидетел”, който случайно се е озовал в компанията на Марич и без да иска го е предал на убийците. Според другата версия, възможно е Новович да е сключил „сделка” с убийците и да е използвал приятелството си с Марич, за да го подмами в капана. По всичко изглежда обаче че екзекуторите не са искали свидетели и са убили и Новович.
Има и съмнения, че на Марич му е коствало живота това, че често е сменял престъпните кланове в сръбската столица. Смятан е за близък до Андрия Драшкович, но и до Сретен Йосич, Новович пък е бил близък до групата около Лука Бойович.
Досега срещу Марич бяха извършени два неуспешни атентата. Първият на 9 май 2007г., когато в кафене „Зодиак” по погрешка бе убит баскетболистът Йован Манович, а другият на следващия ден в кафене „Тошка”. dir.bg

„Блиц”: Убитите сътрудници на Сретен Йосич са попаднали в капана на шефовете на подземния свят в Сърбия
27 април 2009 | 07:58 | Агенция "Фокус"
Белград. Телата на Горан Марич и Илия Новович, открити в петък сутринта в подпален джип недалеч от Добановци, днес ще бъдат снимани на рентген, за да се установи дали са убити с огнестрелно оръжие, пише днес сръбският вестник „Блиц”, позовавайки се на източник, близък до разследването. В случай че в телата бъдат открити куршуми, веднага ще бъде извършена и балистична експертиза, а след това ще бъде извършена аутопсията. Въпреки че засега няма официално потвърждение, че откритите тела са на Марич и Новович, защото все още не е направен ДНК анализ, полицията работи сякаш става дума за тях. За изчезването им е съобщено миналата сряда, а двамата са последен път са видени в неделя, след което следите им се губят. Според твърдения на свидетели Марич в неделя е бил в ресторант „Шехер” в Белград, откъдето е поел в неизвестна посока и то най-вероятно с джипа на Новович, в който бяха открити овъглените им трупове.
Полицията предполага, че Марич и Новович същата вечер са били подмамени в капана от един и същи човек. Точното време на ликвидацията ще бъде известно едва след аутопсията.
Мотивите за престъплението остават неясни, тъй като Марич и Новович са били приятели, въпреки че са членове на съпернически групи. Полицията сочи Марич за човек, работил с Андрия Драшкович, но в последно време е бил в чест контакт със Сретен Йосич. От друга страна, Новович е бил близък сътрудник на Лука Бойович. Според неофициална информация полицията засега проверява няколко сценария за престъплението. Според източника на изданието много вероятно е ликвидацията да е извършена, за да се отстранят близки сътрудници на шефовете на подземния свят, тъй като са знаели твърде много.

 


Сходни връзки

„Вечерне новости”: Смъртта на Горан Марич е била очаквана в престъпните кръгове в Сърбия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди