изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:27 EEST
БРИТАНЕЦ ЩЕ ЗАЩИТАВА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИМОТИ У НАС    
Ред и сигурност Според Дънкан Брамбъри излъгани в своята българска мечта са стотици англичани, германци, руснаци и други чужденци. Потърпевши са и българите. Сред ужилените от измамници у нас е и семейство Талбод, което е загубило вилата си в с. Полковник Свещарово /община Добричка/

 

 

Асоциация, която да защитава интересите на чужденците, собственици на имоти у нас, създава британският гражданин Дънкан Брамбъри, каза вчера той за НДТ. С поред него, стотици са чужденците, собственици на имоти в България, които са пострадали от измами или кражби. Затова Дънкан Брамбъри е решил да създаде организация, която да отстоява правата им. Той иска да обедини освен британци, а също руснаци, немци и други чужденци. Иска да се включат и българи, които също са потърпевши. “Няма закон , който да защитава чужденците в България”, обяснява англичанинът. Той смята, че измамите и проблемите на чужденците у нас рефлектират и върху туризма ни, върху здравната ни система, както и върху пазара на недвижими имоти.

Целта на асоциацията е да се накара българската държава да промени законите така че, да бъде защитена собствеността в България. “Българите също са потърпевши от това. Затова ние не искаме да размътваме водите, а всички да бъдат защитени”, коментира Дънкан Брамбъри. Той разказа за рекламите по британските телевизии за българската мечта. Заради тях англичаните идват и купуват имоти тук. След това се сблъскват с реалността и много от тях стават жертви на измами. Неотдавна  дори ВВС е направила филм за българската мечта на англичаните и какво се случва с нея в България. Брамбъри обяснява, че англичаните искат да купят имоти тук заради природата и хората. След това обаче много от тях биват измамени. Затова той иска да се променят законите у нас така, че всички – българи и чужденци, да живеят спокоен живот. Според него, така ще могат да бъдат задържани и повече млади български семейства у нас. А чужденците, по-спокойно ще могат да инвестират в България и да подкрепят младите българи.

Вчера Брамбъри и още десетина британци, които живеят у нас, дойдоха в Съдебната палата в Добрич, за да подкрепят едни от жертвите на родните измамници. Семейство Лесли Брайън и Шийла Талбод са останали без имота си в България, за който са дали всичките си спестени през съзнателния си живот пари. Семейство  Талбод е загубило с измама имота си у нас, а с това и българската си мечта.  Делото се води от фирмата му “Рифлекшън фотографи”, която е била собственик на вилата в село Полковник Свещарово, Добричко. Британецът Лесли Брайън Талбод е подал и жалба до прокуратурата, с която иска да се повдигне обвинение за измама срещу българина Димитър Теохаров. Той е бил градинар на Лесли Брайън и съпругата му Шийла. През март миналата година, преди съпрузите да се приберат във Велкобритания, Лесли Брайън отишъл с градинаря при нотариус /в гр. ДСобрич/, за да подпише пълномощно, с което да упълномощи българина да плаща сметките за имота, докато семейството е във Великобритания. “Преведоха документите, докато бяхме при нотариуса. Имахме преводач – от някакво училище в Добрич. Казаха ми, че трябва да побързаме, защото кантората му работела до 17 часа”, припомня си Талбод. Категоричен е, че никой не им е обяснил, нито дори споменал, че пълномощното предвижда Теохаров да се разпорежда с имота и да може да го продава. Разбрали това месеци по-късно, когато вилата вече била продадена на други, а градинарят им изчезнал зад граница.

Когато на 9 септември 2008 г. се завърнали отново в България, заварили ключалките сменени. Разбрали, че къщата им е продадена. Когато отишли при адвокат, разбрали, че вилата им е продадена от Теохаров на 19 април. Градинарят изтъргувал имота им за 10 000 лева, а след това той бил препродаден за 9500 лева, разказват семейство Талбод. Те самите закупили вилата в село полковник Свещарово за 90 000 евро. Дали още 25 000 евро за ремонт и обзавеждане. Докато се завърнат, покъщнината им била изнесена – всички мебели и техника. Сега дори не знаят кой живее там.

Нарекли “Вила Лорни” имота си в добричкото село. Направили си и рекламни тениски. Сега са им останали само те и снимките от красивата вила. За да го купят, вложили спестяванията от целя си живот. За имота си в Англия имат ипотека от 65 000 лири. Надявали се у нас да имат свой дом. 

“Ние дойдохме тук заради хората в България. Харесахме страната ви, хората ви. Но, след този случай не можем да вярваме на никого повече тук”, споделят сега семейство Талбод. Признават, че ако не е делото, не биха идвали в България. И не биха препоръчали на други британци да идват тук. Сега се налага по време на престоя си у нас да нощуват по приятели или в хотели. Заради измамата те са претърпели допълнителна загуба от 14 000 лири, тъй като имали направени резервации от британци, които са бъдат във вилата им през 2008 г. 

Според семейството, Теохаров е напуснал страната през лятото на миналата година през българо-турската градина. Според запознати, преди това той се е подвизавал в Балчишко. Там е известен със завличането на много чужденци, предимно англичани. Вземал им пари като аванс за строително-ремонтни работи. След това те не виждали нито ремонта, нито парите. Преди това името на Теохаров стана известно с делото, което той води заради печалба в телевизионна игра.

Сега семейство Талбод са подали жалба срещу него. Те искат прокуратурата да образува дело за измама, за самоуправство, за обсебване на чужди движими вещи и др., обясни пред НДТ един от адвокатите на семейството британци. НДТ

 

Семейство Лесли Брайън и Шийла Талбод

 

Изтъргуваната по престъпен начин вила на английското семейство

 

"ТЕОХАРОВ Е МНОГО УБЕДИТЕЛЕН, НО ЗАВЛИЧА ХОРАТА"

 

БРИТАНЦИ И НАШЕНЕЦ ОТ БДИНЦИ В СЪМНИТЕЛНА КОМБИНАЦИЯ СРЕЩУ "АЛБАНИ ПРОПЪРТИС BG"

 

ДОБРУДЖАНЕЦ ОСЪДИ ИГРАТА "ЗАЛОАЛОЖИ"

 

ЗА ПЕТИ ПЪТ ЩЕ СЕ ГЛЕДА ДЕЛОТО НА ЖИТЕЛ ОТ С. БДИНЦИ СРЕЩУ "ЗАЛОАЛОЖИ"

 


Сходни връзки

БРИТАНЕЦ ЩЕ ЗАЩИТАВА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИМОТИ У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди